LOTi lennukis mõranes transatlantilisel lennul aknaklaas

reis.postimees.ee
Copy
Uudistesse sattunud lennuk 2015. aastal.
Uudistesse sattunud lennuk 2015. aastal. Foto: Adrian Pingstone / Wikimedia Commons

Vahejuhtum ei takistanud ajakirjanduse andmeil lennufirmat sama õhusõidukit edasi kasutamast.

Veebileht aviation24.be raporteerib, et 20. augustil tekkisid mõrad Varssavist New Yorki teel olnud Boeing 787 Dreamlineri sõitjateruumi ühte aknasse. Reisijad lahkusid rutuliselt pragunema hakanud akna juurest ja alarmeerisid oma hüüetega ka salongipersonali. Vähemalt üks teelistest leidis aega ka TikToki jaoks lennukis toimuva dokumenteerimiseks; videot võib näha siit. Boeing 787 oli Aviation Heraldi andmeil sel hetkel sihtkohast umbes 300 miili kaugusel. Kindluse mõttes laskusid piloodid umbes kolme kilomeetri kõrgusele ja lennuk maandus New Yorgis mõni aeg hiljem.

Mõranenud kihiga aken reisija poolt filmitud videos.
Mõranenud kihiga aken reisija poolt filmitud videos. Foto: Kuvatõmmis TikTok / degenerate.destroyer2

Lennufirma andmeil tuvastati, et praod olid vaid fotokroomses kihis, mis võimaldab Boeing 787 Dreamlinerites päiksevalguse tõrjeks aknaklaasi tumedamaks timmida. Akna täieliku purunemise ohtu firma teatel polnud, mistõttu lendas sama õhusõiduk pärast viietunnist maas viibimist tagasi Euroopasse, kus aknaklaas siiski uue vastu välja vahetati. 

Aviation Heraldi andmeil oli tegemist kümme aastat vana õhusõidukiga registrinumbriga SP-LRA, mis sattus uudistesse tänavu aasta ka varem. Siis tundsid reisijad Soulist Varssavisse lennates salongis põlemislõhna ning piloodid kuulutasid välja hädaolukorra. Mõnda aega peeti süüdlaseks just akende elektriliselt opereeritavat fotokroomset kihti, kuid veebilehe Travelradar andmeil tuvastati siiski hiljem, et kärsahõngu võis põhjustada hoopis lennuki meelelahutussüsteem.

Loe rohkem reisilugusid lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles