Äärekivil istumine võib kalliks minna – Veneetsias ootavad turiste kummalised trahvid

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Veneetsia
Veneetsia Foto: Shutterstock

Itaalia on paljude puhkajate meelispaik ja Veneetsia unelmate koht romantiliseks nädalalõpuks. Üks palju rännanud lennusaatja juhib tähelepanu mõningatele Veneetsias kehtivatele reeglitele, sealhulgas trahvidele, mida jagatakse maas istuvatele turistidele.

Veneetsias kehtib ka palju turismireegleid, mille rikkumisega kaasneb trahv. Kukrut tuleb kergendada näiteks tuvisid toites või vales kohas istudes.

29-aastane Argentinast pärit Barbie töötab La Azafata stjuardessina ning jagab oma kolme miljoni jälgijaga TikTokis (kasutajanimi Barbiebac.ok) parimaid reisinõuandeid ja -saladusi.

Barbie üks klipp on kogunud juba üle 7,4 miljoni vaatamise. Suunamudija hoiatab selles turiste varjatud reeglite ja piirangute eest, millega pahaaimamatud reisisellid kursis ei pruugi olla.

Ta väidab: «Kas tead, et Veneetsias võidakse teid trahvida paljude tavaliste asjade eest? Kanalitesse sukeldumine ja nendes ujumine on keelatud. Trahv 350 eurot. Põrandal, astmetel, monumentidel või kanalite serval istumine on keelatud. Isegi söömiseks või joomiseks. Istuda tohib ainult pinkidele. Trahv 100–200 eurot.»

@barbiebac.ok De Venecia tengo los mas #BonitosRecuerdos ♬ Gimme Gimme Gimme (a man after midnight) - Syzz

«Prügi maha loopimine on keelatud. Trahv 350 eurot.»

«Kajakate ja tuvide toitmine on keelatud. Trahv 25–500 eurot.»

«Ratta ja rulluiskudega sõitmine on keelatud. Trahv 100 eurot.»

TikToki kasutajad on neile reeglitele ja eeskirjadele kiiresti reageerinud. «Kõik on keelatud. Ma ei taha enam minna,» kirjutas üks kasutaja, järgmine ​​aga irvitas, et kui taevasse vaatad, siis ilmselt tuleb ka maksta 100–500 eurot.

Teised aga väitsid, et ajaloolise linna külastajate kontrolli all hoidmisest võib isegi kasu olla. «Täiuslik. Ainult nii austatakse ja hoitakse seda linnakest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles