Teatrisuvi või ümbermaailmareis? Vaata, palju läheb maksma suveteatrite külastus Eestis

Triin Brigitta Heidov
, Teemaveebide suvereporter
Copy
Foto: Margus Ansu

Arvutasime kokku, kui palju läheks maksma kõikide 2022. aasta suvel esietendunud lavastuste vaatamine.

Teatripiletite hinnad on tõusnud aastaga päris palju. Kui paar aastat tagasi sai veel 10 euroga teatripileti, siis nüüd ei saa selle hinna eest sooduspiletitki. Teatripiletite hinnad võivad olla isegi üle 40 euro.

See aasta on eriti populaarne suveteater ja Eestis etendub umbes 150 suvelavastust. Enamasti tehakse neid erinevates ilusates kohtades. See lisab piletihinnale veel ka transporditasu.

Tegime paar arvutust, et leida, kui palju läheks maksma suveteatri külastus juhul, kui sõita etendusele Tallinnast autoga. Suveteatritena arvestasime ainult 2022. aasta suvel esietenduvaid lavastusi, mis on kirjas teater.ee lehel. Esietenduvaid lavastusi on tegelikult rohkem, aga nimekirja sai neid 40.

Keskmiseks kütusekuluks arvestasime 8 liitrit saja kilomeetri kohta. Teekonna pikkuseks on 7096 kilomeetrit ja transpordikulule lisandub Saaremaale minekuks vajalik praamipilet. Etenduste piletihinnad olid 0–50 eurot. Enamasti jäi hind 20–30 euro kanti.

Kõik numbrid kokku lüües tuli hinnaks 2153 eurot. Seda summat vaadates tasuks teatrisõpradel järgmiseks suveks juba raha koguma hakata. Tegelikult oli etenduvaid lavastusi suvel 153, mis on peaaegu neli korda sama palju. Seega, kui eelnevatel aastatel midagi vaatamata jäi, tuleb kogusumma veelgi krõbedam.

Võrdluseks teatrisuvele pakub lennukompanii Trailfinders ümbermaailmareisi 999 naela ehk 1187 euro eest. See tähendab, et sama hinna eest saaks peaaegu kaks ümbermaailmareisi teha. Kumma kasuks otsustad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles