Paljude eestlaste lemmiksihtkoht Tšiili muudab sisenemispiiranguid

reis.postimees.ee
Copy
Valparaiso (pildil) on üks Tšiili värvikamaid linnasid.
Valparaiso (pildil) on üks Tšiili värvikamaid linnasid. Foto: Turismo Chile en Valparaíso / WIkimedia Commons

Maailma lõunapoolseim riik vähendab bürokraatiat: spetsiaalse mobiilsuspassi ehk pase de movilidad'i taotlemine ja C19 pasaporte sanitario vormi täitmine ei ole uue kuu algusest enam vajalik.

Ka laseb Tšiili 1. septembrist riiki siseneda vaktsineerimata reisijail, kui nende 48 reisieelse tunni jooksul tehtud PCR-testi tulemus on negatiivne, teatab veebileht Travelpulse. Vaktsineeritud reisijad vabanevad testimiskohustusest ning alla 18-aastastele ei kehti ei testimise ega vaktsineerimise nõue.

Ameerika Ühendriikide saatkond Tšiilis teavitab, et mobiilsuspass ei ole riiki sisenemise tingimuseks 14. aprillist, kuid seda läheb vaja paljudes olukordades siseriiklikult. 

Chile.Traveli andmeil kehtib vaktsineerimistunnistus koos isikut tõendava dokumendiga alates 1. septembrist pase de movilidad'i asemel riigisisestele lendudele minnes, restoranis sees einestades ja hotellides peatudes. Seega on Tšiili siseriiklike piirangute poolest jätkuvalt nii-öelda vaktsiinipassi kasutamise etapis.

Foto: Kuvatõmmis Chile.Travel veebilehelt

Iiri välisministeerium märgib oma kodanikele suunatud infolehel, et Tšiili kodanikele väljastatakse pase de movilidad alles pärast kolmandat vaktsiinisüsti, kuid see nõue ei kehtivat praegu turistidele.

Eraldi reeglid kehtivad reisimiseks Lihavõttesaarele, mis avanes turismile pärast ligi tuhandepäevast eraldatust alles 5. augustil. Lihavõttesaar on maailma üks kõige isoleeritumaid püsivalt asustatud saari, paiknedes lähimast inimasukatega saarest 1850 kilomeetri ja mandrist 3512 kilomeetri kaugusel.

Tšiilisse tormas hordide kaupa eestlasi 20 aasta eest, sest siis korraldas Lufthansa kampaania, mille raames maksid edasi-tagasi lennupiletid kõigisse kaugsihtkohtadesse vaid 4444 krooni (umbes 284 eurot) ning Tšiili pealinn Santiago de Chile oli kaugeim sihtpunkt, kuhu oli võimalik rännata.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles