Ryanairi boss O'Leary: 10-euroste lendude ajastu on läbi

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary
Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary Foto: Noe Zimmer/ZUMA Press/Scanpix

Odavlennufirma Ryanair juht Michael O'Leary tunnistas, et ei paku hüppeliselt tõusva kütusehinna tõttu enam madalaima hinnaga lende. «10-euroste piletite ajastu on läbi.»

«Lennufirma keskmine piletihind tõuseb eelmise aasta 40 eurolt järgmise viie aasta jooksul ligikaudu 50 euroni,» ütles O'Leary BBC-le. Samas usub ta, et vaatamata elukalliduse pidevale tõusule jätkavad inimesed reisimist. 

«Pole kahtlustki, et turu madalamas otsas olid meie tõeliselt odavad soodushinnad, ühe- kuni kümneeurosed piletid, aga ma arvan, et järgmiste aastate jooksul selliseid hindu enam ei näe.» 

Kütusekulude tõus, mis tõstab lennupileti hinda, suurendab ka majapidamiste energiaarveid, kahandades inimeste vabalt kasutatavat sissetulekut. Kuid lennufirma boss ütles, et vaatamata sellele ta eeldab, et kliendid otsivad reisimiseks pigem odavamaid variante, kui reisi ära jätavad.

«Arvame, et inimesed lendavad ka edaspidi sageli. Kuid ma arvan, et inimesed muutuvad palju hinnatundlikumaks.»

Kommertslennud moodustavad umbes 2,4 protsenti ülemaailmsest CO2 heitkogusest ja sektoril on suur surve vähendada selle mõju kliimale, sealhulgas tuleb teha kampaaniaid inimeste veenmiseks minema üle raudtee- ja maanteereisidele.

O'Leary väitis aga, et maanteetransport ja laevandus on üldiselt CO2 suuremad panustajad ning ütles, et keskendumine lennureiside heitkoguste vähendamisele on vale. Tema sõnul investeerib Ryanair kütusesäästlikumatesse lennukitesse, kuid suurema panuse fossiilkütuste kasutamise vähendamisse annab üleminek bensiini- ja diislikütusega sõitvatelt autodelt elektrisõidukitele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles