Mida hõrku pakuvad Soome hotellide parimad hommikusöögilauad?

reis.postimees.ee
Copy
Soome kuulus rukkijahuhõrgutis mämmi (pildil) ei ole hotellide hommikusöögilauas veel tavaline, kuid tendents on aina lokaalsemate ja erilisemate maitseelamuste pakkumise poole.
Soome kuulus rukkijahuhõrgutis mämmi (pildil) ei ole hotellide hommikusöögilauas veel tavaline, kuid tendents on aina lokaalsemate ja erilisemate maitseelamuste pakkumise poole. Foto: Tiia Monto / Wikimedia Commons

Soomes saab hotelli tipphommikusöögist osa ka see inimene, kes hotellis ei ööbi, ning ekspertide kiidusõnu pälvinud parimate hommikuste toiduvalikute hinnad algavad vaid 19 eurost inimese kohta.

Pole saladus, et Soome hotellid osakavad hommikusöökidega üllatada rohkem kui Eesti omad. Hotelli köögis armastusega praetud pannkoogid, toorpudrud, ootamatult eksootilised puuviljad või siis hoopis erilistelt Soome väiketootjatelt soetatud juustud-vorstid pole sugugi ennenägematu vaatepilt.

Nüüd valis Soome portaal Toptaste välja sealsed parimad hommikusöögivõimalused. Milliseid hotelle soovitatakse?

Esikoha on Toptaste andnud Eestis vähetuntud hotelliketi Lapland Hotels hommikusöökidele, mille käigus pakutakse ka metslooma- ja põhjapõdraliha, kaselehti, kuusekasvusid ning erinevaid söödavaid seeni ja samblikke. Põneva hommikusöögikogemuse saamiseks ei pea reisima Lapimaale, sest Lapland Hotelsil on (olgugi et üsna kallis) hotell Bulevard ka Helsingis, kus hommikusöök sisaldub majutuse hinnas. Selle võib osta aga ka eraldi 29 euro eest. 

Paremuselt järgmiseks valis Toptaste Helsingi hotelli Marski by Scandic, kus lai valik ulatub värsketest vahvlitest toekate bratwurst´ide ning kodujuustust koduste moosideni. Tervisehuvilised võivad oma hommikusöögi väärtust tõsta supertoiduna tuntud kuusepuru või kikkaputke eliksiiriga. Marski by Scandic külalistele on hommikusöök tasuta, tänavalt sisseastuja saab selle osta 23.50 euro eest. Ning einestada saab nädalavahetustel suisa keskpäevani.

Järgmised auhinnalised kohad on saanud Solo Sokos Hotel Torni Tamperes ning  Solo Sokos Hotel Seurahuone Turus. Tampere hotelli hommikusöögi muudavad eriliseks klaasike vahuveini või smuutit ning kohapeal küpsetatud leib (hind mittemajutujatele 20.60 eurot), Turu hotelli uhkuseks on aga Kotipelto aiast pärit värsked ürdid ja salatitaimed (hind mittemajutujatele 25 eurot).

Kiita sai ka Jyväskyläs asuva butiikhotelli Yöpuu hommikusöök (hind argipäeviti 25 eurot, nädalavahetusel 30 eurot), mis sisaldab selliseid hõrgutisi nagu Päijänne järvest pärit väiksed marineeritud ahvenad, odrapudru, Karjala pirukad ning alati ka midagi hooajalist nagu näiteks mannavaht, rabarbrikissell või värsked herned ja maasikad. Lisaks on saadaval hotelli köögis küpsetatud kook. Ka saab lasta kokal valmistada tellimise peale omleti erinevate lisanditega või munaputru peekoniga. Nädalavahetusel pakutakse hommikueine kõrvale ka klaasike vahuveini. 

Lõpetuseks tõsteti esile Kuopios asuv Sokos Hotel Puijonsarvi, kus «mugavas õhkkonnas» pakutav «rahulik ja rikkalik» hommikusöök (majutujal toahinnas, muidu 19 eurot) öeldakse sisaldavat «nii soolaseid kui ka magusaid hõrgutisi».

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles