PENSIONIPÕLV ⟩ Viking Line müüb maha armastatud aluse

reis.postimees.ee
Copy
MS Viking Amorellat on tänavu suvel olnud ülepäeviti näha ka Tallinna sadamas. Alus opereerib Tallinn-Helsingi-Stockholm marsruudil veel mõned päevad ehk kuni 11. augustini.
MS Viking Amorellat on tänavu suvel olnud ülepäeviti näha ka Tallinna sadamas. Alus opereerib Tallinn-Helsingi-Stockholm marsruudil veel mõned päevad ehk kuni 11. augustini. Foto: Martin Falbisoner / Wikimedia Commons

Amorella uueks operaatoriks saab Corsica Ferries SAS, mis on Vikingi, Silja ja Tallink Silja vanu laevu ostnud varemgi.

Tehingu koguväärtuseks oli Soome reisiuudiste portaali Matkaviikko vahendusel 19.1 miljonit eurot, samas oli 1988. aastal ehitatud aluse raamatupidamisväärtus juuni lõpu seisuga Matkaviikko  andmeil vaid 3.2 miljonit eurot.  

Viking Line kinnitusel püütakse MS Viking Amorella meeskonnale leida tööd teistel laevadel, talvel opereeritakse Helsingi ja Stockholmi vahel aga vaid ühe laevaga ehk ülepäeviti. 

1967. aastal tegevust alustanud Corsica Ferries opereerib peamiselt Vahemere lääneosas ja veab keskmises aastas ligi 3 miljonit reisijat Prantsusmaalt ja Itaaliast Korsikale ja Sardiiniasse.

Amorella on plaanis uuele omanikule üle anda oktoobrikuus.

Amorellat ootab Vahemerel ees hulk tuttavaid laevu, mis soojas kliimas nüüd töökat pensionipõlve veedavad. Varem on Corsica Ferries SAS nimelt ostnud Silja Line´le kuulunud MS Silva Karnevali (nüüd MS Mega Smeralda), MS Silja Festivali (nüüd MS Mega Andrea), Tallinki MS Superstari (nüüd MS Pascal Lota, pildil) ja Viking Line MS Mariella (nüüd MS Mega Regina). 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Aastatel 2008 kuni 2017 kihutas see Vahemerel mõnusalt päevitunud laev Superstari nime all Tallinki värvides Tallinna ja Helsingi vahet.
Aastatel 2008 kuni 2017 kihutas see Vahemerel mõnusalt päevitunud laev Superstari nime all Tallinki värvides Tallinna ja Helsingi vahet. Foto: JeanGilbetCasanis / WIkimedia Commons
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles