Lausa uskumatu: pärast avamist on Jaapanit külastanud vaid nii mitu inimest

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Jaapan, mis oli välisturistidele üle kahe aasta suletud, lubab alates 10. juunist turiste taas riiki. Samas turistid Jaapanisse praegu väga ei kipu, kirjutab Trip.ee.

Statistika järgi külastas perioodil 10. juunist kuni 10. juulini Jaapanit kõigest 1500 turisti. Põhjust tuleb otsida sellest, et praegu lubatakse Jaapanisse reisida ainult organiseeritud grupireiside raames. See välistab paljude Aasia riikide, nagu Singapur, Lõuna-Korea või Taiwan, reisijate külastused, kes muidu külastasid Jaapanit mitmeid kordi aastas, sageli spontaansete nädalalõpureisidega. Need, kes ei soovi kulgeda koos grupiga ettenähtud marsruuti mööda koos kindlaks määratud programmiga, vaatavad paratamatult alternatiivseid sihtkohti.

Lisaks tuleb Jaapanisse reisides praegu kõigil taotleda viisat, osa riikide kodanikele on ette nähtud karantiin. Paljud loobuvadki bürokraatia tõttu reisist.

Praegu reisib Jaapanisse kõige rohkem Tai ja Lõuna-Korea kodanikke. Aga rohkus on siin suhteline, sest kummastki riigist saabus kuu jooksul vaid 400 inimest.

2019. aastal saabus Jaapanisse kõige rohkem turiste Hiinast, 9,25 miljonit. Nüüd on nulltolerantsi poliitikat rakendav Hiina ennast muust maailmast suuresti isoleerinud. Samas pole Jaapan muidugi ainus riik, kust Hiina turistid praegu puuduvad. See kehtib ka mitmete teiste hiinlaste jaoks varem populaarsete sihtkohtade kohta, nagu Tai, Singapur või Lõuna-Korea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles