Illegaalsed munamuffinid läksid reisijale maksma tohutu summa

reis.postimees.ee
Copy
Egg McMuffin sisaldab 300 kilokalorit ja on turul olnud alates 1972. aastast. Algul püüti seda serveerida koos maasikamoosiga, kuid see oli liig isegi McDonaldsi klientide jaoks.
Egg McMuffin sisaldab 300 kilokalorit ja on turul olnud alates 1972. aastast. Algul püüti seda serveerida koos maasikamoosiga, kuid see oli liig isegi McDonaldsi klientide jaoks. Foto: Evan Amos / Wikimedia Commons

Ametivõimud avastasid Indioneesiast saabunud reisija pagasist ilma korrektse protseduurita Austraaliasse smugeldatud singi-croissant'i ja kaks Egg McMuffinit.

Õnnetu rändur sai karistuseks 2664 Austraalia dollari suuruse (see summa võrdub umbes 1824 euroga) trahvi, vahendab CNN. Austraalia põllumajandus-, kalandus- ja metsandusminister Murray Watt teatas, et karistus on võrdne Bali lennupileti kahekordse hinnaga ja märkis, et tal puudub kaastunne inimeste suhtes, kes on otsustanud Austraalia rangeid bioturvalisuse reegleid rikkuda.

Balilt saabunud reisija seljamärsist leidis ajakirjanduse andmeil deklareerimata toidu üles bioturvalisuse koer nimega Zinta. 

Indoneesias käinute reisijate pagas vaadatakse Austraalias üle eriti hoolikalt muuhulgas seetõttu, et Austraalia tahab hoida ära Indoneesias levinud suu- ja sõrataudi maaletoomise. Suu- ja sõrataud ei kujuta ohtu inimestele, kuid võib viia isutuse, lonkamise ja koguni surmani lehmi, lambaid, kaameleid, sigu ja teisi sõralisi. 

Ajaleht Metro andmeil sai sama suure karistuse varem ka naine, kes oli ostnud Singapuri lennujaamast Subway võileiva, sellest poole ära söönud ja ülejäägi Austraaliasse jõudes deklareerimata unustanud. Võileib sisaldas kontrollitud substantsidena aga kanaliha ja lehtsalatit.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles