Märk Hiina avanemisest? Chengdu ja Vantaa vahel hakkasid taas lennud pihta!

reis.postimees.ee
Copy
Sichuan Airlinesi hiinapäraselt kirev värvikuub.
Sichuan Airlinesi hiinapäraselt kirev värvikuub. Foto: N509FZ / Wikimedia Commons

Alates 29. juulist lendab Sichuan Airlines taas korra nädalas Hiina ja Helsingi vahet.

Vahetult enne koroonapandeemiat lendas Sichuan Airlines mõne kuu Chengdu-Helsingi-Kopenhaageni liinil. Nüüd on Skandinaavia siselend ära jäänud ning ka lennugraafik pole esialgu väga tihe: lennatakse vaid reedeti. Lennuk saabub Chengdust kell 4 hommikul ja väljub uuesti Hiina suunas kell 6 hommikul, teatab Soome reisiuudiste portaal Matkaviikko.

Tegu on üsna märkimisväärse sammuga Hiina avanemise suunas, sest seni on Hiina ametnikud olnud väga konservatiivsed välismaailmaga otselinkide lubamise suhtes. Ka Pekingi lennujaamadel lubati Bloombergi teateil rahvusvahelisi lende taasalustada alles mõne päeva eest.

Siiski on Hiinasse reisimine vähemasti esialgu veel väga piinarikas. Välisministeeriumi andmeil võib spetsiaalse viisa saada näiteks majandus-, kaubandus-, teadus-, tehnika- või humanitaartegevust aluseks tuues, kusjuures viisaomanikele tehakse riiki saabudes  tervisekontroll ja koroonaviiruse test, millele järgneb 14-päevane karantiin.

Nüansirikkamalt on Hiinasse lubamise tingimused pandud kirja Hiina saatkonna kodulehel.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Lennud taastuvad, kuid muidu on Hiina otsustanud riigipiiri sarnaselt mõne teisegi Aasia maaga veel üsna suletuks jätta.
Lennud taastuvad, kuid muidu on Hiina otsustanud riigipiiri sarnaselt mõne teisegi Aasia maaga veel üsna suletuks jätta. Foto: Kuvatõmmis Reisi Targalt lehelt

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles