SINNA JA TAGASI Valge laev ja valge lennuk (1)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Airbus A320 registrinumbriga ES-NAB on suurim, mis Nordic Aviation Groupi käsutuses kunagi olnud.
Airbus A320 registrinumbriga ES-NAB on suurim, mis Nordic Aviation Groupi käsutuses kunagi olnud. Foto: Nordic Aviation Group

Kuigi kalendri järgi peaks pea kaks kolmandikku suvest veel ees olema, ei lase Eesti inimene end petta. Jah, sügis on tulekul: taevas on juba kerkinud kõrgemale, punase leedri põõsasse on ilmunud verevat tooni ning Tallink Grupp annab teada, et kaks nende laeva prahitakse sügiseks ja talveks «riskide maandamiseks» Hollandisse, kus alustel hakatakse pakkuma majutusteenust.

Hiiglaslik Silja Europa, mis veab igal õhtul Tallinna (või vähemasti Tallinnani) Soomest pidutsejad, lahkub 20. augustil. Juba kolmel talvel pandeemiapiirangute käes kannatanud laevafirmale ei saa ettevaatlikkust ette heita – liiatigi arvestades, et nüüd tuleb arvestada ka etteaimamatu kütusehinna, üleüldise vaesumise ja vaenuliku Venemaa riskifaktoritega.

Kuid ikkagi on see kurb. Koos «valge laevaga» sõidab Tallinna ja Helsingi vahelt vähemasti kuni 2023. aasta kevadeni ära ka hulk lõbu, tööd ja odava(ma)id reisimisvõimalusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles