HURMAVAD KREEKA SAARED ⟩ Ilu täis saarestik ja tulevik, mida ei tulnudki

Copy
Kalymnos ja Leros hoiavad lähestikku kui kaksikud, ometigi ei saaks kunagi väga rikas Pothia unistest Lerose küladest erinevam olla.
Kalymnos ja Leros hoiavad lähestikku kui kaksikud, ometigi ei saaks kunagi väga rikas Pothia unistest Lerose küladest erinevam olla. Foto: Silvia Pärmann

Kuu särab triumfeerivalt Lakki kohal, kui praam lõpuks läbi kitsa lahesuu sadamasse pöörab. Kui Egeuse meri on tormine – ja seda see on tol ööl – pakub kohalejõudmine pärast pikka merereisi Rhodoselt dramaatilist kergendust. Kuid mitte ainult laguun ei tee valevat ja heledat Lakkit ses ootamatult vaikseks muutunud öös eriliseks.

Kõik linna vaatamisväärsused visatakse korraga laeva ninas seisvate saabujate ette: rannapromenaadi keskel paistab uhkelt ümmargune kino ja sellega ühendatud kunagise hotelli Roma pimedad aknad, kõrge kellatorn, osa varjulise siseõuega turuhoonest, mis ise merelt vaadates kino varju jääb.

Kino kõrval põlevad veel tuled kaarduva fassaadiga ärihoone esimese korruse tavernas, ehkki selle kalasabamustriga fassaad ei paista praegu ära, olen seda ainult fotodelt näinud. Promenaadi lõpetab koolimaja, mis kõiki juba nähtud vorme kordab ja üheks sulandab. Nende tagant algavad elukvartalid ühe- ja kahekorruseliste villadega, mille hulgast ei leia kahte sarnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles