Kas kapten põgenes evakueeritavast lennukist tõesti enne reisijaid?

reis.postimees.ee
Copy
Vuelingu Airbus 320.
Vuelingu Airbus 320. Foto: Aldo Bidini / WIkimedia Commons

Hispaania odavlennufirma Vueling ehmunud kliendid väidavad, et suitsema hakanud lennukist söösteti kõigepealt välja piloodikabiinist.

Intsident leidis aset Barcelona lennuväljal, kust terve lennukitäis reisijaid Birminghami suunas teele asuma pidi, teatab ajaleht The Sun. Reisijate ehmatuseks kõlas aga vali pauk ning kabiinis oli tunda suitsulõhna.

Esmalt olevat reisijail kästud turvavööd kinni hoida, siis need lahti teha, meeskonnaliikmed olevat jooksnud pikki vahekäiku edasi-tagasi ning kaoses märgati, kuidas piloodikabiinist keegi välja silkab. Sellele eeskujule olevat kabiinist välja põgenedes järgnenud ka enamik meeskonnaliikmeid.

Evakueerimist olevat The Suniga kõnelenud reisijate kinnitusel viinud lõpuks läbi vaid üks hispaania keeles karjunud hirmunud stjuardess. 

The Sun on juhtumist kirjutades süüdistanud väidetavalt põgenenud pilooti Costa Concordia tegemises, mis on viide kapten Francesco Schettinole, kes pages 2012. aastal uppuvalt reisilaevalt esimeste seas ning mõisteti hiljem 16 aastaks vanglasse, kusjuures karistusest ühe aasta moodustas just reisijate hülgamine.

Vuelingi lennukis juhtunu täpsed detailid ei ole siiski teada. On spekuleeritud, et üks pilootidest võis joosta ka väljast vaatama, mis lennukiga juhtunud on.

Lennul VY 8754 olnud reisijad broneeriti reisiuudiste lehe One Mile At The Time kinnitusel ümber ning paigutati järgmisesse lennukisse, mis ootas tankimist maapinnal poolteist tundi. Kui lõpuks Birminghami poole teele asuti, olnud meeleolu lennukis sünge ning sööke ega jooke kellelegi ei pakutud.

Vueling kuulub International Airlines Grouppi ning on lennukite ja sihtkohtade arvult Hispaania suurim lennufirma. Vueling on õnne katsunud ka Eesti turul, lennates Tallinna ja Rooma ning Tallinna ja Barcelona vahel.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles