Tohoh! Saksa poliitikud said Lufthansalt aastaid magusaid kingitusi!

reis.postimees.ee
Copy
Senator kaardi hüved sisaldavad ka õigust anda ära rohkem pagasit piletiil ettenähtust.
Senator kaardi hüved sisaldavad ka õigust anda ära rohkem pagasit piletiil ettenähtust. Foto: Kuvatõmmis Lufthansa lehelt.

Reisiuudiste portaal Loyaltylobby vahendab, et Saksa parlamendi liikmed pälvisid aastakümneid automaatselt Lufthansa VIP Senator kaardi.

Tavaklientidelt nõuaks Senator kaardi saamine intensiivset lendamist ehk vähemalt 100 000 staatusmiili kogumist Lufthansa või tema partneritega.

Kaks aastat kehtiv kuldne kaart võimaldab omanikul seejärel registreeruda sõltumata reisiklassist lennule esimese klassi check-in´i-lauas, külastada Senator või Star Gold taseme ootesaale, kasutada klassikõrgenduse vautšereid jne.

Lufthansa ise hindab selle kaardi väärtuseks 2000 eurot, kirjutab Loyaltylobby. Bundestagi 736 liiget said kaardsi aga sõltumata sellest, kui palju või vähe nad reisisid. 

Saksa ajakirjandusväljaanne The Pioneer tõi avalikuks, et Bundestagi liikmete jaoks on pidu nüüd siiski läbi: Lufthansa lõpetas eliitkaartide väljastamise 2021. aastal.

2002. aastal puudutas seda teemat ka Spiegel, tuues ilmsiks, et enne privatiseerimist jagas Lufthansa oma kuldkaarte veelgi laiemale poliitringile. Üheksakümnendatel jäid privilegeeritud staatusesse vaid Bundestagi liikmed ning seda põhjendusega, et neil võib lennujaamades vaja minna kohta nõupidamisteks, milleks Lufthansa ootesaalid sobiksid. 

Väljaande RND admeil on parlamendiliikmetele pakutud võimalust pikendada Senatori kaarte hinnaga 170 eurot kuus kuni 2024. aastani. 

Kõrgeim staatus Miles&More programmis kannab nime HON Circle ning selle staatusega kaasneb ka limusiiniga lennukisse toimetamine. HON Circle'i taseme saavutamiseks on vaja kahe aasta jooksul koguda 600 000 spetsiaalset staatusmiili Lufthansa ja tema lähemate partnerfirmade (Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, LOT Polish Airlines, Luxair või SWISS) äriklassis või esimeses klassis. Kas ja kellele kingitakse HON Circle'i kaarte, ei ole teada. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles