Vaata, millised pagasimäed on Kopenhaageni lennujaama kuhjunud! (1)

reis.postimees.ee
Copy
Kättetoimetamata pagas Kopenhaageni lennuväljal.
Kättetoimetamata pagas Kopenhaageni lennuväljal. Foto: Erakogu

Kuigi reisikaos ei ole tabanud Kopenhaageni lennujaama nii raskelt kui paljusid suuri lennusõlmi Suurbritannias, Prantsusmaal, Madalmaades või Saksamaal, avaneb Kastrupi lennuväljale saabujale siiski šokeerivavõitu pilt.

Nimelt on pagasisaal, kus reisijad tavaliselt lennu järel õnnelikult oma pagasiga kohtuvad, täis sadu ja võib-olla tuhandeid kohvreid ning muud liiki sumadane, millest osa on olnud pagasile kinnitatud lintide kohaselt kadunud juba juuli algusest alates. Kotid lihtsalt seisid seinte ääres ja ka mujal, kus vaba põrandapinda leidus, ning keegi ei paistnud palehigis töötavat, et need ruttu-ruttu omanikele kätte toimetada.

Miski on mäda Taani lennunduses.
Miski on mäda Taani lennunduses. Foto: Erakogu

Ilmselt on suur osa kimpsusid-kompsusid jõudnud lennujaama reisijaist hiljem, kuid ei saa välistada, et osa sumadanide kättesaamist pole teelised lihtsalt jaksanud ära oodata: näiteks 14. juulil pidid Finnairi hilisõhtuse Helsingi-Kopenhaageni lennu reisijad oma pakkide saabumist ootama tublisti üle tunni, sest lennujaama töötajad ei jõudnud kotte varem lindile tõsta. 

Osa pagasist oli möödatõttavate reisijate pilkude eest sirmidega eraldada püütud. 
Osa pagasist oli möödatõttavate reisijate pilkude eest sirmidega eraldada püütud. Foto: Erakogu

Üks pagasitöötaja lausus, et pagasisaalis ootab omanikku ka paarsada sellist kohvrit, millel pole reisijate kohta mingeid andmeid, sest reisi käigus on kidinailt-kodinailt lindikujuline pagasisilt sihtkoha, lennunumbrite ja reisija nimega küljest tulnud. Pagasitöötaja sõnul esineb sedalaadi probleeme nüüd sageli, sest lennufirmad tahavad, et end ise lennule registreerivad reisijad iseteeninduslikult ka pagasisildi äraantava kohvri külge kinnitaks, kuid paraku ei saa nii mõnedki reisijad selle tööga eriti hästi hakkama ning nõnda oluliste andmetega kleepriba kottidelt küljest tulebki.

Pagasit oli ladustatud enam-vähem kõikjale.
Pagasit oli ladustatud enam-vähem kõikjale. Foto: Erakogu
Ilma reisijate andmeteta kohvrite tulevikuväljavaated on väga tumedad.
Ilma reisijate andmeteta kohvrite tulevikuväljavaated on väga tumedad. Foto: Erakogu

Mõistagi on alati kasulik lisada kohvrile oma kontaktandmed kahekordselt ning aina rohkem reisijaid kasutab ka nutifunktsiooniga pagasijälgijaid, mis GPSi või Bluetoothi abil kohvriomanikule pagasi asukoha iga kell vähemasti lennujaama täpsusega teatavaks teevad. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles