Talvel Euroopast Hawaiile vaid 1600 euro eest ja äriklassis

reis.postimees.ee
Copy
Foto: Geonarva / Wikimedia Commons

Äriklassi lennupiletid maailma kuklapoolel olevale Hawaiile on ühest Kesk-Euroopa linnast saadaval praegu äärmiselt atraktiivse hinnaga.

Hawaii on paljude reisijate unistuseks: mahe ookeanituul, muremõtteid minemahällitavad ukulele helid, klaasike külma Mai Taid ning džungli igavene rohelus... Ainult kohale jõuda on Vaikse ookeani keskel asetsevasse saarestikku üsna keeruline. 

Kes ei pelga lennupiletitesse keset lennukaost investeerida, võib praegu talveks äriklassi reisi Hawaiile osta vaid veidi kallimalt kui harjumuspärane maksta turistiklassi eest. Ainus trikk: reisi tuleb alustada (ja reeglite kohaselt ka lõpetada) Ungaris. Nimelt maksavad edasi-tagasi lennud Budapestist Honolulusse American Airlinesi, British Airwaysi, Iberia või Finnairi lende kasutades teatud kuupäevadel jaanuaris, veebruaris ja märtsis vaid 1601 eurot ja seda koos kõigi lisanduvate maksudega, teatab reisiuudiste leht Loyaltylobby. Tüüpiline reisikava näeb ette ümberistumist Londonis ja teist USA mandriosas (näiteks Los Angeleses). Lennud Euroopast USAsse ja tagasi on antud hinnatüübi puhul äriklassis, siseriiklik lend üle Vaikse ookeani Hawaii saarestikku ja tagasi broneeritakse aga esimesse klassi (mis USA kohalikel lendudel ei tähenda küll erilist luksust, kuid siiski tavalisest märksa suuremat istet koos jookide ja kerge einega). Ka on reisijail lubatud kummaski suunas anda tasuta ära kaks kohvrit kaaluga kuni 32 kilo.

Võimalik on lennata ka näiteks otse Kahuluile ja naasta Lihuest. Selline open-jaw äriklassi pilet maksaks 1605 eurot.
Võimalik on lennata ka näiteks otse Kahuluile ja naasta Lihuest. Selline open-jaw äriklassi pilet maksaks 1605 eurot. Foto: Kuvatõmmis Google kodulehelt

Väärib märkimist, et lendama ei pea tingimata Honolulusse, mille paljud reisijad tavaliselt esimeseks sihtpunktiks võtavad. Kõnealune hind kehtib ka lendamiseks näiteks Big Islandil paiknevasse Kailua-Konasse, Lihuesse Kauail ning niisamuti ka Mauil asuvat Kahuluid sihtpunktiks võttes.

Kona.
Kona. Foto: Travisthurston / Wikimedia Commons.

Ungarist on soodsad lennuhinnad Hawaii saartele olnud saadaval juba mitu aastat. Ilma lennujaamamaksude, lisamaksude ja muude juurdehindlusteta on edasi-tagasi äriklassi pileti baashind praegu 1036 eurot. Võrdluseks: algusega Tallinnast on odavaima edasi-tagasi äriklassi pileti baashind Honolulu marsruudil 2146 eurot, kusjuures selle hinna on avaldanud SAS koos partneritega ja viidatud baashinnale lisanduvad veel maksud ja lisatasud. Finnair, British Airways ja American Airlinesi küsivad Eesti turul analoogse pileti eest vähemalt 3050 eurost baashinda ja taaskord lisanduvad hinnale maksud ja lisatasud. Helsingist on odavaim baashind 2192 eurot, Londonist 1943 eurot ja Stockholmist 1502 eurot. Seega on Budapesti kampaaniahind päris atraktiivne, mis sest, et Budapesti kohalejõudmine on lisatasu eest.  

Pärast väljastamist ei ole pilet tagastatav, küll on aga lubatud muudatused. Üle ookeani tohib lennata teisipäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti väljuval suunal ja esmaspäeviti, teisipäeviti ja kolmapäeviti tagasi tulles. Maksimaalne lubatud kohaolekuaeg on piletil 12 kuud. Pikemad stopoverid transiitlinnades on lubatud Euroopas 150 ja Põhja-Ameerikas 600 eurose lisatasu eest.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles