VIIKINGITE MAAL ⟩ Klõps Trollikeelel on väärt higi ja tuikavaid põlvi

Piibe Pullerits
, reisihuviline
Copy
Trolltungal poseerimisele tekkinud järjekord on suvist hooaega arvestades lühike. Teadaolevalt on Trolltungalt surnuks kukkunud vaid üks inimene: 2015. aastal trollikeelele astunud nooruke Austraalia turist. 
Trolltungal poseerimisele tekkinud järjekord on suvist hooaega arvestades lühike. Teadaolevalt on Trolltungalt surnuks kukkunud vaid üks inimene: 2015. aastal trollikeelele astunud nooruke Austraalia turist. Foto: Piibe Pullerits

Hoolimata kõigi Tripadvisori kasutajate justkui ühest suust kõlavast hoiatusest, et esimene matkatund ühe Norra kuulsaima kaljunuki otsa on selle retke kõige raskem ja demotiveerivam osa, polnud ma sellegipoolest valmis hetkedeks, kus silme ees virvendab, hing on kinni ja pähe tikub hirmutav mõte: mis siis, kui ma ei jõuagi kaugemale?

Tõus oli karm – järsud kõrged kiviastmed, mis tundusid alt vaadates lõputuna taevasse kerkivat – ja selja taga raja algus alles paistis, kuigi kõnnitud oli juba üle kilomeetri. Kui ma juba siin otsad annan, kuidas peaksin ära tegema ülejäänud matka, mille läbimiseks kulub peaaegu terve päev?

Trolltunga matka leidsime elukaaslasega nii, nagu tänapäeval ikka uusi reisisihtkohti avastatakse: internetist vaatasid vastu uhked pildid taeva poole sirutatud kätega inimestest, kes seisid välja ulatuval kaljunukil kõrgel järve kohal. Kes ei tahaks endastki nii ilusat pilti?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles