OLE TEADLIK! Täna on matkasõpradel tore tähtpäev, mis teadmatusest võib kaasa tuua hulga trahve

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Alasti matkamisel on omad võlud
Alasti matkamisel on omad võlud Foto: Shutterstock

USA-st alguse saanud traditsiooni kohaselt tähistavad entusiastid 21. juunil alasti matkamise päeva.

Alasti matkamine kõigile ei sobi. Kuid paljalt rajale minek annab neile käputäiele vapratele võimaluse ainulaadsel viisil loodusega ühenduses olla.

Tänapäevased piirangud muudavad looduses riieteta matkamise keerulisemaks ja tagajärjed võivad panna sind meelt muutma. Kui kõnnid alasti avalikul rajal, paljastades oma suguelundid, tasub arvestada, et kui keegi sinust politseile teatab, tuleb sul pahandusi.

Näpunäiteid alasti matkamiseks

Kas oled otsustanud alasti matkata? Kontrolli kohalikke eeskirju, et teha kindlaks, kas konkreetne piirkond on alasti matkamiseks sobilik. 

Ühenduses on jõud. Ameerika Ühendriikides tegutseb aasta ringi mitu alasti matkajate rühma. Mõnel neist on kohalike õiguskaitseorganitega kokkulepe, mistõttu on vähem tõenäoline, et nad paljalt matkamise tõttu ebameeldivate tagajärgede all kannatavad. 

Hoidke madalat profiili. Matkajatel võib olla parem liikuda varahommikul. Lisaks, kui sul on igaks juhuks paigas tegevuskava, võid end mitmetest probleemidest säästa. Näiteks, kanna käepärases kohas suurt rätikut, millega ennast vajadusel kiirelt katta.

Teine turvaline variant: matk eramaal. Lihtsalt teavita võimalusel omanikke, et sa ei saaks süüdistust alasti võõrale territooriumile tungimise eest. 

Kui oled juriidilised küsimused lahendanud, ära unusta praktilisi probleeme. Kasuta putukatõrjevahendit (kellelegi ei meeldi sääsed ja puugid), kanna päikesekaitset (päikesepõletus näol on piisavalt halb) ja kontrolli enne väljaminekut ilma.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles