Oman Air liitub 2024. aastal oneWorldiga

reis.postimees.ee
Copy
Oman Airi Airbus 330-300 Frankfurdist õhku tõusmas.
Oman Airi Airbus 330-300 Frankfurdist õhku tõusmas. Foto: Milad A380 (talk) / Wikimedia Commons

oneWorld kasvatab Lähis-Idas jõudsalt haaret.

Suhteliselt vähetuntud Lähis-Ida lennufirma Oman Air saab 2024. aastal oneWorldi liikmeks, vahendab veebileht Head for Points. Allianss, kuhu kuulub näiteks Soome Finnair, on Lähis-Idas juba praegu tugevalt esindatud esmaklassilise Qatar Airwaysi ja veidi madalamalt hinnatud Royal Jordanianiga. Araabiakeelsesse ja -meelsesse kultuurisfääri kuulub suuresti ka Maroko, mille lipukandja Royal Air Maroc liitus oneWorldiga 2020. aasta kevadel. Hiiglaslik Star Alliance on Lähis-Idas esindatud vaid Egyptairiga, Skyteam aga Saudi Arabian Airlinesiga. Lähis-Ida tuntuimait lennufirmat Emirates  ei oota analüütikud end vähemasti lähemal ajal ühegi alliansiga siduvat.

Lennundusalliansid teevad koostööd hindade ja sõiduplaanide osas ning pakuvad osalevate kompaniide püsilendajaile alliansiülest boonusmiilide kogumise ja kasutamise võimalust ning muid privileege.

Läbi Muscati saab edaspidi Oman Airi tiibu kasutades lennata kolme linna, kuhu oneWorldil praegu lende pole. Nendeks on Duqm ja Khasab Omaanis ja Chittagong Bangladeshis.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Oman Airi pikamaalennuki äriklass.
Oman Airi pikamaalennuki äriklass. Foto: Andrea Tabanelli / Wikimedia Commons
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles