REISIKAOSE TAGAJÄRG? ⟩ Suurbritannia lennujaamas hukkus puudega reisija

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustreeriva tähendusega
Foto on illustreeriva tähendusega Foto: IMAGO/Rainer Keuenhof/Scanpix

Suurbritannias suri Gatwicki lennujaamas keset reisikaost puudega EasyJeti reisija. Väidetakse, et mees suri, kuna talle ei osutatud piisavalt kiiresti abi terminalis liikumiseks ning ta astus ise eskalaatorile, kus tragöödia juhtus.  

Väidetavalt kukkus mees kolmapäeval eskalaatorilt alla, kui suundus omal käel terminali.

Gatwicki lennujaam ütles ajalehele Mirror, et tegemist on kurva ja traagilise juhtumiga, kuid lükkas ümber The Suni nimetu allika väited, et õnnetus oli tingitud personalipuudusest.

Gatwicki lennujaama pressiesindaja ütles Mirrorile: «See on kurb ja traagiline juhtum ning tunneme hukkunu perekonnale ja lähedastele südamest kaasa.» 

«Wilson Jamesi (eralennuteenistuse) personali liige ootas lennuki saabumist ja oli intsidendi toimumise ajal parajasti kolme teist liikumispuudega reisijat pardalt maha viimas. Töötajate nappus ei olnud selle juhtumi põhjuseks nagu väidetakse. On normaalne, et üks töötaja tegeleb kolme abi vajava reisija pardalt mahaaitamisega, viies nad ükshaaval laheduses ootava invasõiduki juurde.»

«Praegu on käimas ametlik uurimine ja rohkem kommenteerida poleks asjakohane.»

EasyJeti pressiesindaja ütles: «Mitmed meie salongipersonali liikmed osutasid kiirabi oodates reisijale meditsiinilist abi, kuid reisija kahjuks suri.»

Õnnetus juhtus pärast kuudepikkuseid probleeme, mida lennujaamades pettunud reisijad kogevad, seistes silmitsi pikkade hilinemiste ja viimasel hetkel tühistatud reisidega.

Mitmed puudega reisijad on kurtnud, et nad on lennukite pardale jäetud pikaks ajaks pärast lennuki maandumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles