ÜLEVAADE Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Sel nädalavahetusel saab Emajõe-Suursoos niimoodi aega veeta. Tuleb päikeseloojangumatk.
Sel nädalavahetusel saab Emajõe-Suursoos niimoodi aega veeta. Tuleb päikeseloojangumatk. Foto: Puhka Eestis

Nädalavahetuse suursündmuseks on kindlasti Vastseliina laat, mis on viimased kaks aastat COVIDi tõttu ära jäänud. Peale selle toimuvad veel huvitavad matkad ning disaini- ja muusikafestivalid. Suvi on lühike, naudi igat nädalavahetust teadlikult ja mõnuga.

Käsitöö ja rahvakunst

Reedel on Tallinna Raekoja plats täidetud Eesti käsitööga – toimub rahvakunstipäev ja käsitöölaat «Rahvuslik tikand». Kohal on puusepad, kudujad, viltijad. Lõuna-Eestis on sel nädalavahetusel aga suve üks suurimad laatasid, mis on kaks aastat järjest COVIDi tõttu ära jäänud – Vastseliina Maarahva laat. Huvitav fakt: see laat lõpeb alati ühe ja sama lauluga, mille kunagi Kuldne Trio kuulsaks laulis.

Loodus

Matkadest on sel nädalavahetusel võimalusi igale maitsele: jalgrattamatk Pranglil, aerulauaseiklus või päikeseloojangu kanuumatk Emajõe suursoo vetel, Seli raba unustatud soosaared ja Taevaskoja avastusretk elektri-fatbike’idel.

Muusika

Alustame kõige lahedama nimega üritusest: Kukemuru Ambient. Järvamaal Esna külas toimuv festival toob lavale esinejaid nii Eestist kui mujalt. Tekkis huvi? Kuula ka Kukemuru playlisti Spotifyst.Alternatiivmuusika austajad kogunevad sel nädalavahetusel Tartust 15 km kaugusele Ulila suveaeda – Ulila Rockil saab head muusikat, süüa, seltskonda ja vajadusel ka telkimisplatsi.

Hiiumaal tuleb Sõru Jazz, Suure–Jaanis Muusikafestival (23. juunil toimub seal ka päikesetõusukontsert) ja Noblessneris esineb arvukate auhindadega pärjatud Briti muusik Passenger, keda võibolla tunned laulu «Let her go» järgi.

Rummus toimub Festival RUFE, kus tuhamägede ja sinise laguuni taustal astuvad üles 5miinust, Smilers ja Stefan. Plaate keerutab ja õhtut juhib DJ Andres Aljaste.

Sport

Laupäeval toimub Põltsamaal Jõemaraton. See on veespordiüritus, mis kulgeb mööda Põltsamaa jõge ning on mõeldud nii harrastajatele kui tõsisematele sportlastele. Maratonil on avatud kaks distantsi: ca 27 km ja 80 km. Võistlejad võivad teekonna läbida kanuu, kajaki, paadi või mistahes muu veealusega, millel pole mootorit.

Põltsamaa Jõemaraton: avatud on kaks distantsi: ca 27 km ja 80 km. Võistlejad võivad teekonna läbida kanuu, kajaki, paadi või mistahes muu veealusega, millel pole mootorit.

Puhka Eestis

Muu

Kultuurikatel on nädalavahetusel täis disaini – Euroopa Disainifestival on kolm päeva kestev üritus, mille programm pole mõeldud ainult loomeinimestele, vaid laiale publikule. Osa saab võtta konverentsist «Beyond Design», töötubadest, näitustest, disaini jalutuskäikudest ning vestlustest ja muidugi Euroopa Disainiauhindade (ED-Awards) tseremooniast!

Kui sulle aga meeldib käia saunas, siis ootab sind laupäeval ja pühapäeval Narva, kus toimuvad saunakultuuri päevad. Muu hulgas saab sealt inspiratsiooni mobiilsete ja isetehtud saunade kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles