Selgusid Euroopa kõige LGBT-sõbralikumad maad (1)

reis.postimees.ee
Copy
Soome ja Holland esikümnesse ei pääsenud.
Soome ja Holland esikümnesse ei pääsenud. Foto: Kuvatõmmis Rainbow-Europe.org veebilehelt

Niinimetatud Vikerkaare-indeksi kohaselt on Euroopas LGBT-inimeste elu kõige turvalisem ja kaitstum üsna Aafrika lähedal.

Rahvusvaheline seksuaal- ja soovähemuste huvisid kaitsev organisatsioon ILGA on võrrelnud 49 Euroopa riigi eluolu läbi LGBT-inimeste prisma. Rainbow Europe edetabeli jaoks kõrvutati riike paljudes kategooriates alustades vihkamiskuritegude ja vihakõnede ning lõpetades perekonnaalase ja sooidentiteeti puudutava seadusandlusega, kirjutab ajaleht Independent. Selgub, et kõige kaitstum peaks LGBT-inimeste elu olema katoliiklikul Maltal (92.02 punkti sajast) ning alles mõningase vahemaaga järgneb Taani (73.78 punkti sajast). Esiviisikusse mahtusid veel ka Belgia, Norra ja Luksemburg.

Reisisihti valides võiks LGBT-turistid üle ühe korra mõelda Aserbaidžaani (2.41 punkti sajast) sõita plaanides, Türki minnes (4 punkti sajast) või Armeeniasse, Venemaale ja Valgevenesse suundudes. 

Viieteist kõige tagurlikuma Euroopa riigi hulka LGBT-küsimuses mahuvad ka Poola, Bulgaaria ja Rumeenia.
Viieteist kõige tagurlikuma Euroopa riigi hulka LGBT-küsimuses mahuvad ka Poola, Bulgaaria ja Rumeenia. Foto: Kuvatõmmis Rainbow-Europe.org veebilehelt

Eesti paigutub 36.75 punktiga tabelis täiesti keskel ehk 24. kohal, olles ümbritsetud Serbiast ja Kosovost. Tabeli koostajad leiavad, et Eesti on arenenud sooidentiteeti puudutavates küsimustes, kuid vajakajäämisi on näiteks asüüliandmise ja vihakõne valdkonnas. Läti ja Leedu on kokkuvõttes Eestist tagapool (36. ja 35. koht) ning üllatuslikult on seda ka 33. kohal olevad Itaalia, 38. kohal paiknev Liechtenstein, 42. kohal paiknev San Marino ja 43. kohal olev Monaco. On see ka päriselt nii? Tabeli koostajad tunnistavad, et numbrid räägivad vaid ühte osa loost. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles