MUSEUM WEEK ⟩ Võta osa ülemaailmsest muuseuminädalast diivanilt lahkumata!

Triin Brigitta Heidov
, Teemaveebide suvereporter
Copy
Foto: TIZIANA FABI / AFP/Scanpix

Virtuaalne MuseumWeeki programm toob vaatajateni digitaalse kunsti, üritused, töötoad ja postitused läbi mitmete sotsiaalmeedia kanalite.

Virtuaalne üritus MuseumWeek toob kokku rahvusvahelised professionaalid ja digitaalsed kunstnikud, kelle eesmärk on avaldada sotsiaalset mõju läbi kultuuri. Vaatajateni jõuavad digitaalne kunst, üritused, töötoad ja postitused läbi mitmete sotsiaalmeedia kanalite.

Aastal 2022 on ürituse teema «Kultuur, ühiskond ja innovatsioon».
Tegeletakse küsimustega kultuuriinstitutsioonidest ja loomingust.
Millist funktsiooni peaksid kultuuriinstitutsioonid kandma ja millist rolli mängib selles tehnoloogia?
Tänu tehnoloogia arengule on artistidel võimalus nüüd tegutseda eraldi galeriidest. Kuidas on selle tõttu nende perspektiivid nüüd muutunud?

Kuna teadlikkus ja lootused on internetiajastul tihti võltsid ja kallutatud, siis MuseumWeek töötab selle nimel, et kultuuriorganisatsioonidel oleks fundamentaalne roll kujundamaks paindlikumat ja demokraatlikumat ühiskonda. Kultuuriorganisatsioonid võiksid olla esimene lüli selleks, et luua loomingulisemat ühiskonda ja kaasata inimesi nende endi tuleviku loomises.

Virtuaalne MuseumWeek toimub juba aastast 2014. Selle ajaga on festival kogunud üle 60 000 osaleja enam kui 100 riigist. See on esimene ülemaailmne virtuaalne kultuurisündmus, mida saab jälgida nii Facebookis, Instagramis, Twitteris, Weibos ja WeChatis.

Muuseuminädalal osalevad nii galeriid, raamatukogud, arhiivid, muuseumid, muusikakeskused kui ka paljud teised kultuuriorganisatsioonid. Ürituse eesmärk on avaldada sotsiaalset mõju läbi kultuuri. Selleks korraldatakse nii veebisiseseid kui ka -väliseid üritusi. Muuseuminädal toob kokku rahvusvahelised professionaalid ja digitaalsed kunstnikud, kes on pühendunud sotsiaalsele muutusele. Teosed ja üritused on leitavad sotsiaalmeedias teemaviidetega.

MuseumWeek üritust korraldab prantsuse organisatsioon Culture For Causes Network.
Rohkem informatsiooni ürituse kohta leiab nende kodulehelt.

MuseumWeek 2022 programm

13.06 Innovatsioon ja kultuur
#innovationMW #innovation #socialimpact #equalityt #machines #robots #agumentedReality #metaverse #culture4all #diversity #accessToCulture #technology #algorithm #Artificialintelligence

14.06 Kunstnikud
#creatorsMW #myCreations #myArtWorl #myReels #myArt #mySongs #myPaintings #myMusic

15.06 Vabadus
#freedomMW #freedom #democracy #liberty #freedomOfInformation #freedomOfSpeech #freedomOfInformation #MuseumsAreNotNeutral

16.06 Seksuaalsus
#sexualityMW #sexuality #MuseumsAreNotNeutral #pleasure #gender #love #feelings

17.06 Keskkond
#environmentMW #FridaysForFuture #PlanetEarth #globalWarming #climateChange #Fridays4Future #MuseumsAreNotNeutral #future #space Exploration #weather #planet #museums4Climate

18.06 Elu õppetunnid
#lifeLessonsMW #quotes #inspiration #learning #motivation #maxims #proverbs #qualityOfLife #wisdomQuotes

19.06 Tants
#danceMW #dance #rebirth #danceInMuseum #danceInGallery #renewing #danceChallenge #danceLove #danceLibrary

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles