USA loobub lennureisijatelt koroonatesti nõudmisest

Copy
USA loobub lennureisijatelt koroonatesti nõudmisest. Pildil reisijad Philadelphia lennujaamas.
USA loobub lennureisijatelt koroonatesti nõudmisest. Pildil reisijad Philadelphia lennujaamas. Foto: Matt Rourke/AP/Scanpix

USA teatas reedel, et ei nõua enam rahvusvahelistelt lennureisijatelt COVID-19 testi, mis on suur samm riigi pandeemiapiirangute järkjärgulise tühistamise poole.

Valge Maja kõneisik Kevin Munoz kinnitas uudist Twitteris. USA meedia teatas, et meede tühistatakse nädalavahetusel reisitööstuse tugeva lobitöö tulemusel.

Seni pidid kõik reisijad tegema enne lendu negatiivse COVID-19 testi või tõestama, et nad on põdenud haiguse läbi viimase 90 päeva jooksul.

Munoz ütles, et piirangu tühistamisel mängis olulist rolli president Joe Bideni töö vaktsiinide ja ravimite osas ning haiguste kontrolli ja ennetamise keskus (CDC) jätkab koroonaandmete hindamist.

Koroonasurmade arv tõusis Ühendriikides läinud kuul üle miljoni. Esimene surmajuhtum registreeriti 2020. aasta veebruaris.

Mitmel pool Ühendriikides on tühistatud ka maskikandmise kohustus, kuid riiki on tabanud viimasel ajal ööpäevaste nakkusjuhtude tõus, suuresti tulenevalt uutest omikrontüve variantidest.

Riigis sureb koroonaviirusse iga päev umbes 300 inimest, võrreldes viimase nakkuslaine haripunktiga veebruaris, mil see arv oli 2700.

Vaktsineeritud on 66,7 protsenti elanikest, üle 65-aastastest 91,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles