Saudi-Araabia hakkab lennufirmadele maksma turistide kohaletoomise eest

reis.postimees.ee
Copy
Aastatuhandeid vana hauakamber Qaṣr Al-Farīd on üks Saudi-Araabia muljetavaldavatest vaatamisväärsustest.
Aastatuhandeid vana hauakamber Qaṣr Al-Farīd on üks Saudi-Araabia muljetavaldavatest vaatamisväärsustest. Foto: Richard Hargas / Wikimedia Commons

Turistidele kaua suletud olnud Saudi-Araabia tahab 2030. aastaks võõrustada 100 miljonit turisti aastas. Kust neid aga võtta? Lahendus: maksta lennukompaniidele! 

Et lennufirmad võtaks rohkem riske tundmatule turule lennata, on Saudi-Araabia valitsus nõus avama oma rahakotiraudu, teatab veebileht Simpleflying. Vahendid selleks võetakse kõrberiigi Avalikust Investeeringufondist. Saudi-Araabia turismiminister Ahmed Al Khateeb on selgitanud, et eesmärgiks on katta lennukompaniidele kahju, mis võib tekkida Saudi-Araabia jaoks olulistest linnadest Saudi-Araabiasse lennates. Veebilehe Secretflying kinnitusel on saudide lipukandja Saudia juba sõlminud lepingud Genfi ja Barcelona lendude osas.

Pikas perspektiivis on Saudi-Araabial plaan saada 10 protsenti sissetulekutest turismist ning suurendada otsesihtkohtade arvu 250 peale. Selleks on riik valmis investeerima umbes 139 miljardit eurot. Praegu on otselennud Saudi-Araabiasse umbes sajast linnast maailmas. Riik plaanib muuta Riyadhi oluliseks globaalseks ärikeskuseks ning käivitada uue lennuliini. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles