ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Tantsumaraton.
Tantsumaraton. Foto: Visit Estonia

Sel nädalavahetusel soovitame võtta osa mõnest loodusfestivali üritusest, minna Pärnusse Grillfestile, külastada näitusi või puhata end pühapäevaks korralikult välja, et osaleda 12 tundi kestval tantsumaratonil. Vaata veel, mis sel nädalavahetusel üle Eesti toimub.

Sel nädalavahetusel toimub loodusfestival, mis katab korraga terve Eestimaa. Sealt saab nii meelelahutuslikku kui ka harivat sisu. Aga tundub, et sellest suurest üritusest looduse jaoks ei piisa. Raudsilla puhkekeskuses toimub omakorda Bushcraft Festival – loodustegevuste, matka ja pärandioskustele keskenduv üritus, mille eesmärk on tutvustada ja edendada looduslähedast. Osa saab koolitustest, õpitubadest ja loengutest.

Kui kahest suurest festivalist pea loodustarkusi täis on, tuleb need ka praktikasse rakendada. Tule reedel Põhja-Kõrvemaale, kus toimub jalgsimatk ja päikeseloojangu SUP-jooga.

Tants ja muusika

Selle teemaga on asi lihtne: reedel ja laupäeval saab nautida Neeme Järvi juubelikontserti ERSO-ga. Pühapäeval aga pane jalga mugavad jalatsid, sest läheb tantsu vihtumiseks – Põhja-Tallinnas toimub tantsumaraton. 12 tundi katkematut karglemist ja seda heategevuslikul eesmärgil.

Toit ja jook

Sõirapäev Saatse külas.
Sõirapäev Saatse külas. Foto: Visit Estonia

Pärnu tõmbab suve käima Grillfestiga. Kahel päeval pakuvad head ja paremat 300 toidupakkujat Eestist ja välismaalt. Avatud on välirestoranid ja kohvikud ning isegi lemmikloomarestoran.

Kui maitsetega veidi pikantsemaks minna, siis Lõuna-Eestis Saatse külas toimub sõirapäev ja Tallinnas käsitööõllede festival Craft Beer Weekend.

Näitused

Tule Telliskivi loomelinnaku rohelisse saali tutvuma skulptuuridega. «Tuur skulptuur» on üle pika aja esimene suur skulptuuriteemaline ülevaatenäitus Eestis, kuhu on kaasatud Kiwa, Edith Karlson, Flo Kasearu, Kris Lemsalu, Jass Kaselaan, Eike Eplik, Jüri ja Terje Ojaver, Mare Mikoff ja väga paljud teised. Kokku osaleb näitusel üle kuuekümne Eesti skulptori, näitamisele tuleb üle saja taiese.

Palamuse muuseumis on aga vaatamiseks näitus «Tanu alla», mis mõtiskleb perekonna traditsioonide üle, näiteks küsib, miks on kunagi nii tugevalt juurdunud pulmakombed tänapäeval osaliselt kadunud.

Sport

Simple Session 2021. aastal.
Simple Session 2021. aastal. Foto: Sander Ilvest

Veel pole hilja suveks vormi saada – Alutagusel toimub rattamaraton ja Narvas Energiajooks. Põhja-Tallinnasse kogunevad aga rula- ja rattaentusiastid, sest toimub rahvusvaheliselt väga tuntud ekstreemspordiüritus Simple Session.

Varia

Laupäeval toimub Luigel iga-aastane populaarne vanavara- ja käsitöölaat. Tallinna kesklinna, täpsemalt Telliskivi loomelinnaku poole liikudes ei saa aga üle ega ümber kunstifestivalist «Ma ei saa aru». Kui seal ära käia, võibolla hakkame siis natuke aru saama.

Tartu taeva täidavad lennukid, sest mida muud lennupäevade ajal seal olla võiks. Aparaaditehase juures Kastani tänaval saab osa toidu, muusika-, kunsti ja -sporditeemadest, sest tuleb Kastani linnaruumifestival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles