Turkish Airlines alustas lendudega väga vähekülastatud ja salapärasesse riiki

reis.postimees.ee
Copy
Wau (asula Lõuna-Sudaanis) tormisel päeval.
Wau (asula Lõuna-Sudaanis) tormisel päeval. Foto: Michael Walsh / Wikimedia Commons

Türgi lipukandja lendab juunikuust ühte maailma kõige noorematest riikidest: Lõuna-Sudaani. 

Lennud Istanbulist Lõuna-Sudaani pealinna Jubasse väljuvad esmaspäeva, kolmapäeva ja reede öösel ning jõuavad tagasi sama päeva pärastlõunal. Lennatakse Boeing 737-800 lennukitega, lennuaeg on veidi alla 6 tunni. Breaking Travel Newsi andmeil kasvab Juba lisandusega Turkish Airlinesi sihtkohtadel arv Aafrikas 62-le, kogu maailmas on sihtkohti kokku juba 338. 

2011. aastal verise sõja tulemusel iseseisvunud Lõuna-Sudaan ei ole turismimaana just tuntud: riigis on maailma kõige väiksem GDP (enamik inimesi peab On His Own Trip veebilehe andmeil saama hakkama alla dollariga päevas), kirjaoskamatuse tase on aga maailma kõrgeim. Samas on riigis ohtralt metsloomi, teiste hulgas kaelkirjakuid, lõvisid ja elevante. Riiki juhib alates iseseisvumisest president Salva Kiir. 

Lõuna-Sudaan nõuab peaaegu kõigilt välismaalastelt reisi eel elektroonilise viisa soetamist. Ilma viisata saavad Wikipedia andmeil riiki saabuda vaid Keenia, Uganda, Tansaania ja Egiptuse kodanikud.

Kes väga Lõuna-Sudaani minna tahab, ei sõltu siiski ainult Turkish Airlinesist. Odavaim avaldatud lennuhind Tallinnast Jubasse kuulub hoopis Qatar Airwaysile ja näeb ette lendamist marsruudil Tallinn-Berliin-Doha-Nairobi-Juba või Tallinn-Berliin-Doha-Addis Ababa-Juba, kasutades koostööpartnerite lende lühematel sektoritel. Qatari odavaim edasi-tagasi hind on 412 eurot, Turkish Airlinesil 520 eurot. Sellele summale lisanduvad veel lennujaamamaksud, kütuselisatasud ja muud maksud. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles