Lennupunkte endale hoidnud mees pälvis suure hukkamõistu

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Shutterstock

Lennureisija keeldus jagamast oma kogutud lendude boonusmiile pereliikmetele lennupiletite ostmiseks ja sattus Redditi portaalis kaaskodanike terava hukkamõistu alla.

Mees reisis viimase kahe aasta jooksul töö tõttu nii palju, et kogus suure hulga boonusmiile. Ta kirjutas, et kavatseb neid kulutada äriklassi piletite ostmiseks reisil Euroopasse, kuhu ta plaanis koos perega puhkusereisile minna. Ema ja vend palusid tal kasutada oma boonuskrediiti neile tasuta pileti ostmiseks, kuid mees keeldus. Seepeale perekond solvus ja nimetas teda äärmiselt isekaks.  

«Ma ei usu, et raskelt teenitud miilide kulutamine iseendale on isekas. Minu valitud tööl on oma plussid ja üks neist on tasuta lennupiletid. Ma ei usu, et selles midagi halba on,» kirjutas ta ja küsis lugejatelt nende arvamust.

Mehe postitus põhjustas segaseid reaktsioone. Mõned kasutajad kritiseerisid teda, nimetades teda isekaks ja süüdistades teda hoolimatuses perekonna vastu. «Nad on ikka veel teie perekond», «Kui saate seda endale lubada, siis miks mitte osta neile piletid ja toetada sugulasi», «Isekas, sa ise ei arva nii?», «Olgu see sulle õppetunniks, et mõned asjad tuleb endale hoida», on vaid mõned näited kommentaaridest. 

Kuid paljud ka toetasid mehe otsust. «Igaüks, kes nõuab teie hüvesid, ületab kõik piirid», «Sa ei ole isekas, nemad on. Kui teenite head raha, ei tähenda see, et peate selle kellelegi andma», «Teie õigus kasutada oma miile nii, nagu soovite,» «Nautige sõitu ja ärge võtke oma peret üldse kaasa», soovitasid teised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles