Passivõltsingutega kimpus Ryanair äratab raevu rassistliku testiga

reis.postimees.ee
Copy
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: MINDAUGAS KULBIS

Iiri odavlennukompanii sunnib ühe kindla riigi kodanikke osalema lennujaamades pentsikus viktoriinis, sest muidu lennukisse ei pääse. 

BBC teateil on Ryanair otsustanud rakendada vägagi küsitavat erikohtlemist Lõuna-Aafrika vabariigi kodanikele, kuna Lõuna-Aafrika vabariigi võltsitud passe olevat ringluses palju. Nii peavad Suurbritanniasse lendavad lõuna-aafriklased Ryanairi lennule suundudes täitma ära afrikaani keeles koostatud küsimustiku, kus päritakse näiteks Lõuna-Aafrika vabariigi pealinna ja telefoni suunakoodi. Neid, kes viktoriinis osaleda ei oska või ei taha, Ryanair pardale ei lase, lubades neile küll enda kohta ebaharilikult kogu raha tagastamist. 

Lõuna-Aafrika vabariigi passikaas 2010. aastal.
Lõuna-Aafrika vabariigi passikaas 2010. aastal. Foto: Mrllamax / Wikimedia Commons

Lõuna-aafriklasi ajab taoline kohtlemine mõistagi marru ning seda ka põhjusel, et apartheidiajaga seostatud afrikaani räägib Lõuna-Aafrika vabariigis emakeelena vaid 13 protsenti inimestest. Ametlikeks keelteks on ka näiteks svaasi, pedi, sotho, tsvana, venda, suulu, tsonga, koosa ja ndebele keeled. Suulu ja koosa keeled on The Guardiani andmeil sealjuures märksa enamkõneldud kui afrikaani keel. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles