Säästulendaja nipid: kuidas pöörata pikk lennujaamas ootamine mõnusaks elamuseks

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Paljud eestlased kasutavad puhkuseks üliodavaid lennupileteid, mille osaks on paraku pikad vahepeatused lennujaamades. Pärnu Kolledži õppejõud Anne Roosipõld jagab nippe, kuidas muuta ka lennujaamades veedetud tunnid lõõgastavaks kogemuseks.

Anne Roosipõllu sõnul jätab enamik inimesi lennujaamas lounge’i ehk puhkeala kahe silma vahele, sest peavad seda ekslikult ainult väga rikastele mõeldud luksuseks. «Tegelikult pole lounge’id enam ammu äriklassi eraklubi. Mõnikord on puhkealas söömine ja ajaveetmine kokkuvõttes isegi odavam kui lennujaamas või selle ümbruses mujal,» selgitas Roosipõld.

Eksperdi sõnul maksab pääs puhkealale enamasti suurusjärgus 30 eurot, mille eest saab ootamatult palju. «Näiteks Istanbuli lennujaamas, mis on paljude Tallinnast väljuvate lendude vahepeatus, saab puhkealal piiramatult süüa, samuti baarist jooke, aga ka duši all käia, unekapslis ehk sisuliselt voodis magada ning lausa seljamassaaži,» rääkis Roosipõld.

Aasiasse lendamisel on eestlaste pikkadeks peatusteks tihti ka Araabia poolsaare lennujaamad. Õppejõu sõnul tasub võimalusel lendu valida selle järgi, et viibimine lennujaamas oleks omaette elamus. «Soovitada võib Muscati lennujaama Omaanis ja Doha lennujaama Kataris,» tõi ekspert välja.

Eestlaste seas on populaarne sihtkoht ka London. «Kui tahta linnakülastusele lisaks proovida järgi ka tipptasemel lounge’i, siis võiks valida lennu, mis käib läbi Stanstedi lennujaama,» soovitas Roosipõld.

Turismieksperdi sõnul tasub puhkealadest maksimum võtta eriti siis, kui näiteks tööasjus on vaja lennata pigem sageli. «Maailmas enam kui tuhandet lounge’i kattev aastane 20 külastuse pakett maksab näiteks 160 eurot. Isegi viie-kuue reisi puhul tähendab see, et ligipääs kõigile puhkeala teenustele maksab sisuliselt samapalju kui üks kerge söögikord lennujaama tavaalas. Sel juhul annab puhkeala kasutamine ka puhtalt rahalise võidu,» ütles õppejõud ja lisas, et see pakett hõlmab ka Tallinna lennujaama puhkeala, mis kuulub samuti maailma tippu.

«Sealjuures ei pea paika müüt, et lounge’id ongi sisustatud eeskätt ärireisijatele mõeldes. Aina enamate lennujaamade puhkealadel on laste mänguväljakud ja üldse on need mõeldud kogu perele. Mitmel pool on lastele sissepääs tasuta,» selgitas Roosipõld ning lisas: «Igal juhul tasub reisi plaanides teele jäävate lennujaamade lounge’ide kohta uurida ja lennujaamas oldud tundidest maksimum võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles