Türgi ei väsi üllatamast: kogemus, mis jääb meelde veel pikaks ajaks!

Annaliis Laidre
, Toimetaja
Copy
Roheline kanjon
Roheline kanjon Foto: Pilt videost

Antalya provintsis asuv Roheline kanjon on tõenäoliselt üks ilusamaid kohti Türgis. Kui ajakava vähegi võimaldab, siis tasub minna, sest see kogemus jääb eredalt meelde veel pikaks ajaks!

Manavgati linna lähedal Tauruse mäestiku südames asuv Roheline kanjon on Antalya üks külastatumaid vaatamisväärsusi. Sealne maastik on hingematvalt kaunis, seda kõike hoolimata tragöödiast, mis seal alles möödunud aastal aset leidis. Nimelt oli piirkonnas ulatuslik metsatulekahju, mille tagajärjel hävis tuhandeid kilomeetreid metsa ning hukkus kümneid tuhandeid loomi.

Kanjoni juurde sõites püüavad pilke puud, mis seisavad küll endiselt püsti, kuid mille mustaks tõmbunud tüved ei lase juhtunut niipea unustada. Ja kuigi reisijuhi sõnul olevat kanjon enne põlengut hulga rohelisem olnud, ei saa siiski öelda, et vaatepilt üleliia trööstitu oleks.

Roheline kanjon.
Roheline kanjon. Foto: Erakogu

Kui elu hellitab

Kunstjärv tekkis tammide ehitamisel ning seda täidab smaragdroheline vesi, mida Türgis naljalt ei näe. Vesi on järves kusjuures väga puhas ning mineraalirikas, seda toidab üle 20 allika.

Turistidele meeldib enim osa võtta kanjoni vetes korraldatavatest kruiisidest ning ka meie olime sinna saabunud just selle eesmärgiga.

Kuna ekskursioon toimus natuke tuulisema ilmaga, siis võttis meid peale ka tavapärasest veidi teistsugusem laev. Tagantjärele peab tõdema, et sellega meil tõeliselt vedas! Seda üldse mitte seetõttu, et ilm oleks nii halb olnud ja meil oleks tulnud muidu hirmsat moodi külmetada. Tegelikult oli päikese käes lesides väga soe ja mõnus ning saime seda täiel rinnal nautida laeva ilma katuseta osal, mida teisel veesõidukil ei oleks olnud. Lisaks oli selle laeva nina ideaalne koht pildistamiseks. Seega ei tasu veidi tuulisemat ilma peljata, sest tegelikult on ekskursioon sellest hoolimata väga nauditav.

Ei saa mainimata jätta ka meie kaptenit, kes oli üks ütlemata humoorikas vend. Nimelt sättisime end parasjagu laeva esiotsa pildistamiseks paika, kui tema pani käima «Titanicust» tuntud loo «My heart will go on». Muidugi imiteerisime seepeale kohe ka filmist tuntud poosi ning kõigil oli lõbu laialt.

Kadestamisväärt kogemus 

Kanjonit ümbritsevad mäed on võimsad ning terava pilguga inimesed võivad nende nõlvadel näha turnimas kaljukitsi. Tõeliselt maaliline!

Lisaks ümbruse nautimisele võttis osa meie seltskonnast kätte ja kastis end jahutavasse järvevette. Ja no peab tunnistama, et nende välja tulekut andis ikka oodata! Nad nautisid seal ulpimist lihtsalt niivõrd palju! Ausalt öeldes isegi veidi kahetsen nüüd, et ise ei läinud. Kui sinna kord naasen, siis kindlasti teen seda.

Kruiisi pikkus võib ulatuda mõnest tunnist kuni terve päevani, oleneb valitud paketist. Jälgida tasub valikut tehes kindlasti ka seda, kas toit ja jook on hinna sees või mitte. Meie kruiis kestis umbes 2,5 tundi ning pardal oli võimalik osta erinevaid jooke.

Rohelise kanjoni kruiisist osavõtjatel on võimalik järves ka ujuda.
Rohelise kanjoni kruiisist osavõtjatel on võimalik järves ka ujuda. Foto: Erakogu

Julgen öelda, et ükski meie tehtud foto ega video ei anna edasi seda, kui ilus seal tegelikult oli. Oma silm on kuningas, seega tuleb selles veendumiseks lihtsalt ise kohale sõita.

Reisi hüvitas Eestisse laienenud Ukraina reisifirma Join UP!.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles