Finnair osaleb agaralt «lennukivahetuses»

reis.postimees.ee
Copy
DATi Airbus 320 aastal 2015.
DATi Airbus 320 aastal 2015. Foto: Andy Mitchell / Wikimedia Commons

«Naistevahetus» on paljudele televaatajatele tuttav meelelahutuslik seriaal. Mõned lennukompaniid, Finnair nende seas, vahetavad omavahel aga lennukeid. Eesmärgiks on lootus paremini kasumit saada.

Mai alguses võisid veebilehe Simpleflying jälgijad lugeda, et Soome lennukompanii Finnair hakkab lendama mitmeid lende oma oneWorldi koostööpartneri British Airwaysi jaoks. British Airwaysi oli ees ootamas kuum ja reisijaid täis suvehooaeg, Finnair ei saanud aga paljusid oma liine harjumuspäraselt opereerida Venemaa algatatud sõja tõttu.

Praegu kasutab BA kahte Finnairi lennukit, alates 1. juunist  on British Airwaysi lende teenindamas neli Airbus 321 õhusõidukit. Kõik lennud kannavad BA lennunumbrit ja pakuvad British Airwaysi teenindust, kuid samas on personal Finnairi oma. Simpleflyingu andmeil võib Finnairi lennukisse sattuda lennates Londonist näiteks sellistesse sihtkohtadesse nagu Faro, Porto, Valencia, Olbia, Zagreb jne. 

Ilmselt oli Finnair oma lennukeid välja laenutades enda lendude täituvuse suhtes liiga pessimistlik, sest nüüd on Finnair Soome reisiuudiste portaali Matkaviikko teateil kutsunud tööle kogu oma personali ja inimesi pole ikka piisavalt. Seega laenutab Finnair suvehooajaks Airbus 320 lennuki Taani lennufirmalt DAT. Seda võib Finnairi lennunumbrite all lendamas näha Helsingi ja Kopenhaageni ning Lissaboni vahel, samuti ka osal Helsingi ja Oslo vahelistel lendudel. Meeskond on DATi oma, teeninduskontseptsioon aga Finnairilt.  

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles