Kuidas reisida terve kuu Saksamaal vaid 9 euro eest?

reis.postimees.ee
Copy
Foto: Kuvatõmmis Deutsche Bahn kodulehelt

Deutsche Bahn pakub reisihuvilistele uskumatut võimalust: reisida kuu aega Saksamaal ainult 9 eurot maksva kuupiletiga. Tingimustes on siiski aga üks kitsendus.

Nagu kirjutab väljaanne The Local, kehtib tänasest müüki tulnud vahva 9 eurot maksev abonement reisimiseks lokaalsetes ja regionaalsetes rongides üle Saksamaa ning väidetavasti koguni trammides ja kohalikes bussides. Pikamaarongid (mille sõidunumbris sisaldub reeglina IC, EC või ICE) taolise piletiga reisijaid aga peale ei võta.

CNN teavitab, et kuupiletid on reisimiseks juunis, juulis ja augustis ning sõltumata sellest, millal pilet ostetud, kehtib ta vaid kalendrikuu lõpuni. 

Deutsche Bahni veebilehelt saab teada, et lisaks veebile saab piletit osta ka DB Reisezentrum piletikassadest ja piletiautomaatidest ning alla 6 aasta vanad lapsed saavad vanematega kaasa sõita tasuta. Lisaks pikamaarongidele ei kehti pilet ka pikamaabussides ega taksodes. Märgitakse ka, et rongid võivad olla suvel väga ülekoormatud ning broneeringud pole antud piletiga võimalikud. Ka kehtib pilet reisimiseks vaid teises klassis.  

Deutsche Bahni kodulehel tutvustatakse nelja tüüpi regionaalseid ronge (millel pilet eeldatavasti kehtib). Nendeks on Interregio-Express (IRE), Regional Express (RE), Regionalbahn (RB) ja linnakeskusi ning lähiümbrusi kattev S-Bahn.

Reisi plaanimisel võib olla abi Deutsche Bahni sõiduplaanidest ning Saksamaa raudteeliinide kaardist, mis valmistatud Redditi kasutaja theflyingindonesian poolt. Regionaalliinid on sellel selgesti nähtavad ning katavad sisuliselt terve Saksamaa.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles