SINNA JA TAGASI Karud, pullid ja muud loomad

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Pull (pildil tänavakunstina) on Istanbuli ärivarma linnajao Kadıköy sümbol.
Pull (pildil tänavakunstina) on Istanbuli ärivarma linnajao Kadıköy sümbol. Foto: Mark Ahsmann/Wikimedia Commons

Inimestele meeldib stabiilsus ning Istanbuli sattudes naasin aastaid ühte iseenesest ilmetusse ketihotelli, millel oli siiski mitmeid varjatud voorusi.

Hotelli oli lennujaamast lihtne saada, selle keskel asetses varjuline aiake, naabertänavail paiknes mitmeid maitsva toiduga restorane ning – see pole sugugi vähetähtis – toa võis alati saada umbes 50 euro eest. Pikkadel katkuaastatel ma Istanbuli ei jõudnud, kuid taas Bosporuse äärde reisimise võimalusi uurima hakates ilmnes, et tuttavakskülastatud hotelli hinnad olid nüüd kaks korda kõrgemad. Sada eurot oli öö tavaliselt maksnud keset Taksimi linnajagu ühes sootuks edevamas tornikujulises hotellis, kus aga nüüd ei olnud ükski tuba saadaval alla 250 euro. Kui laenata kujundeid finantsmaailmast, siis kaitseasendis karuturg on selgelt asendunud tõusvate hindadega pullituruga.

Muidugi ei ole Istanbulis oma tariife kergitanud kõik hotellid: mõnedki maalilised pisihotellid Sultanahmetis on ikka veel saadaval paarikümne euro eest öö kohta. Juhtiva reisibüroo Estravel statistika kohaselt on võrreldes 2019. aastaga Türgi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles