Miks reis Jaapanisse võib mõneks ajaks jäädagi vaid unistuseks

reis.postimees.ee
Copy
Tokyo on üks maailma suurimaid linnu ka ilma turistideta.
Tokyo on üks maailma suurimaid linnu ka ilma turistideta. Foto: Yodalica / WIkimedia Commons

Jaapan on oma riigipiire hoidnud kinni juba 2020. aastast. Välismaalasi lastakse märtsist alates sisse teatud tingimustel, kuid turismi arvatakse sobivate põhjuste hulka väga pika hambaga. 

Ajalehe Washington Post teateil on Jaapani Turismiagentuur öelnud, et esialgu plaanitakse riiki lubada vaid 50 vaktsiinibuusteri saanud turisti, kes võivad olla neljast riigist (USA, Austraalia, Tai ja Singapur), teatab veebileht Live And Lets Fly. Nimetatud riigid kujutavad ilmselt Jaapanisse sissetuleva turismi peamisi allikaid. Turistidel lubatakse liikuda vaid teatud piirkondades ning ükski turismigrupp ei tohi olla suurem kui 4 inimest. Samuti vajavad katseturistid spetsiaalset viisat.

Jaapan on lubanud lihtsamalt sisse näiteks ärireisijaid, kuid nendegi arv kiratseb: jaanuarist märtsini külastas Tõusva Päikese Maad tänavu vaid 100 000 välismaalast võrrelduna 8 miljoni reisijaga, kes käisid Jaapanis samas perioodil 2019. aastal. 

Kuivõrd Jaapani kodanikud saavad välismaale reisida lihtsalt ja ükski riik pole nende suhtes vastumeetmena erilisi piiranguid rakendanud, võib surve piiride reaalseks avanemiseks tulla Jaapani valitsusele vaid kohalikust turismisektorist. Peaminister Kishida on lubanud, et riik avab piire laiemalt juunist, kuid võttes arvesse seda, kui ettevaatlikud on esimesed sammud, näib normaalsuse taastumiseni olevat ees veel tõeline mägimatk.

Jaapani COVID-19 meetmeid on kristiseeritud ksenofoobsete ja isolatsionalistlikena, kirjutab veebiväljaanne The Diplomat

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles