Eksperdid: China Easterni katastroofi põhjustas inimese tahe

reis.postimees.ee
Copy
Lennu MU5735 viimane sekund.
Lennu MU5735 viimane sekund. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Märtsis asetleidnud katastroofi põhjustas kokpitis viibinu tahtlik tegu, leidvat USA asjatundjad.

Ajaleht Wall Street Journal annab mõista, et 21. märtsil Hiinas nina ees alla kukkunud China Easterni Boeing 737-800 huku uurijad on seisukohal, et katastroofi põhjustas piloodikabiinis tegutsenud isiku tahe. «Lennuk tegi, mida talle öeldi,» sõnas ajalehele uurimise käiguga kursis olev isik. 

Ootamatult 8900 meetri kõrguselt maa poole sööstma hakanud õhusõiduk oli lennuna MU5735  teel Kunmingist Guangzhousse. Õnnetuses hukkus 123 reisijat ja 9 pardalviibijat. Reutersi andmeil said ka mustad kastid tõsiselt kannatada ja saadeti andmete kättesaamiseks Washingtoni.

Teadaolevalt viibis lennukis piloote tervelt kolm ning esimeseks ohvitseriks olnud Zhang Zhengping oli Hiina üks tuntumaid lendureid ja China Easterni lennuinstruktor.

Viimased juhtumid, mil piloot terve lennukitäie reisijaid endaga surma viis, leidsid aset 2013. aastal Namiibias, kui LAM Mozambique Airlinesi kapten kaaspiloodi kokpiti ukse taha jättis ja lennuki maa poole suunas ning 2014. aastal Prantsusmaal, kui Germanwingsi esimene ohvitser  Andreas Lubitz põhjustas 150 inimese surma lennukiga vastu mäekülge lennates. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles