Kas Myanmar alustab taas turistiviisade väljastamisega?

reis.postimees.ee
Copy
Pagoodid Bagani linna lähistel.
Pagoodid Bagani linna lähistel. Foto: Corto_Maltese / Wikimedia Commons

Kagu-Aasia ühte kõige põnevamasse (ja paraku ka rahutumasse) riiki pole turistidel asja olnud kaks aastat. 

Myanmari (tuntud ka kui Birma) ametivõimud teatasid Associated Pressi teateil, et Myanmar hakkab 15. maist taas turismiviisasid väljastama. Riiklikus Global New Light of Myanmar ajalehes selgitati, et seda tehakse kavatsusega harmoneerida turismipoliitikat naaberriikidega, kes on (Hiina erandiga) oma piirid rahvusvahelistele ränduritele taas avanud.

Ajutine paus on kestnud kaks aastat.
Ajutine paus on kestnud kaks aastat. Foto: Kuvatõmmis Myanmari e-viisade portaalist

16. mail rippus Myanmari e-viisa portaalis  paraku jätkuvalt teade, et ajutiselt uusi turismiviisa taotlusi vastu ei võeta, küll oli aga võimalik äriviisa taotluse esitamine. Ärireisijaile esitatavatest nõuetest võib saada aimu, milline (kui mitte karmim) hakkab olema Myanmari siseneda soovivate turistide koroonaprotokoll: lisaks sellele, et vaja läheb täisvaktsineeritust (Eestis kasutatud vaktsiinide kõrval sobivad ka Sputnik, Sputnik Light ja Myanmari enda Myancopharm), peab tegema reisi eel negatiivse PCR-testi, ostma 15000 kjati (umbes 8 eurot) Myanmari tervisekindlustuse, täitma tervisedeklaratsiooni ning läbima saabudes kraadimise ja kiirtestimise. USA oma kodanikel alates läinud aastast sõjaväehunta poolt juhitavasse Myanmari, kus leidnud palju veriseid lahinguid, reisida ei soovita.  Kultuuri, maastiku ja ka kulinaaria poolest on Myanmar, mida 2019. aastal külastas vaid umbes kaks korda rohkem turiste kui Eestit, aga küllap üks huvitavamaid sihtpunkte Aasias.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Lahpet ehk fermenteeritud teelehesalat on vaid üks Myanmarile omastest põnevatest roogadest.
Lahpet ehk fermenteeritud teelehesalat on vaid üks Myanmarile omastest põnevatest roogadest. Foto: Wagaung / Wikipedia Commons
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles