IMELINE PÄÄSEMINE ⟩ Lennata mitte oskav reisija maandas piloodi haigestumise järel lennuki

reis.postimees.ee
Copy
Reisija lähenes lennuväljale nii eeskujulikku marsruuti mööda, et see on tekitanud kahtlusi, kas tal tõesti puudus igasugune varasem lennuki juhtimise praktika.
Reisija lähenes lennuväljale nii eeskujulikku marsruuti mööda, et see on tekitanud kahtlusi, kas tal tõesti puudus igasugune varasem lennuki juhtimise praktika. Foto: Kuvatõmmis PPRUNE

Õnnelikult lõppenud vahejuhtumi ajal oli väikelennukis vaid kaks inimest: reisija ning piloot, kes kaotas ilmselt teadvuse.

Veebilehe Airlineratings teateil leidis intsident aset teisipäeval Florida ranniku lähistel. Cessna Caravan propellerlennuk oli teel Bahamalt Florida Fort Pierce lennuväljale, kui reisija Darren Harrison lennujuhtidega ühendust võttis ning teatas, et tal on pardal tõsine olukord, kuna piloot on kontaktivõimetu (incoherent) ning et ta ise ei tea, kuidas lennukit juhtida.

Lennuk hetk enne rataste mahasaamist.
Lennuk hetk enne rataste mahasaamist. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Külmaverelisena mõjuv reisija teatas siiski, et näeb kokpitist Florida rannikut ning raadio teel lennuinstruktori paberitega lennujuhiga kontaktis olles õnnestus tal  ühemootoriline lennuk Palm Beachi lennuväljal maandada. CNNi andmeil teavitas  lennujuht ka Palm Beachi lennuväljal starti oodanud liinilendurid, et need nägid just pealt reisija poolt teostatud maandumist ja professionaalsed piloodid ei hoidnud kiitusega tagasi.  Internetti on lekkinud ka audiofail kiirkorras lenduriks koolitatud reisija ja lennujuhi vestlusest dramaatilise õhusõidu kestel, mida saab kuulata Youtube keskkonnast. Spekuleeritakse, et kui reisijal polnud tõesti lennukoolitust, pidi ta olukorra nii edukaks lahendamiseks vähemasti olema pikkade kaasreisijatundide jooksul silmad hoolega lahti hoidnud.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Mõned Cessna Caravan modifikatsioonid võtavad peale kuni 9, erandlikult isegi  14 reisijat. Piloote on aga üldjuhul vaid üks.
Mõned Cessna Caravan modifikatsioonid võtavad peale kuni 9, erandlikult isegi  14 reisijat. Piloote on aga üldjuhul vaid üks. Foto: AlfvanBeem / Wikipedia Commons
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles