HOIATUS ⟩ Lennureis Suurbritanniast võib panna pistma rinda tohutute järjekordadega

reis.postimees.ee
Copy
Turvakontrolli järjekorrad võivad kohati olla väga pikad ning lennujaamad püüdlevad erinevas tempos protsesside lihtsustamise poole. Foto Manchesterist 2022. aasta suvel.
Turvakontrolli järjekorrad võivad kohati olla väga pikad ning lennujaamad püüdlevad erinevas tempos protsesside lihtsustamise poole. Foto Manchesterist 2022. aasta suvel. Foto: Kuvatõmmis Facebookist / Dannar Leitmaa

Ajakirjanduse andmeil ulatus turvakontrolli saba Manchesteri lennujaamas kaugele terminalihoonest välja parkimisalani ja inimesed jäävad lennukitest maha ka Birminghamis.

«Kaos!»

«Täiesti kohutav!»

Need on vaid mõned lennureisijate reaktsioonid Suurbritannia lennujaamades täna tekkinud järjekordadele. Väljaandes Mancester Evening News tänab üks rändur oma õnne, et ta ei kuulanud lennukompanii soovitust saabuda lennujaama kaks tundi enne lennuki väljumist. «Tulin kohale kell neli hommikul,» ütleb reisija, kes oli kolmveerand kuus ikka veel järjekordades. 

Ka Eesti ajakirjanik Dannar Leitmaa oli sunnitud täna Manchesteri lennuvälja kaosega kokku puutuma ning jagab kogemist oma sotsiaalmeediakontol: «Turvakontroll on üle kahe tunni kestva järjekorraga, siis jõuad alles kontrolli, kus ootad veel pool tundi ja siis lennuk ei saa ka õhku, kuna töötajaid pole piisavalt.»

«Pole kunagi midagi sellist näinud,» ütles Leitmaa Postimehe reisiveebile. Kuid tal  läks siiski hästi, sest lõpuks saabus monstrumjärjekorra juurde keegi teenindaja, kes peagi väljuvate lendude inimesed kiiremini turvaväravasse eskortis.

Ajakirjas Politico on juhitud tähelepanu, et analoogne probleem kummitab veel paljusid lennujaamasid, kes koroonapiirangute ajal liiga usinalt töötajaid lahti lasid  ning nõudluse taastumiseks valmis ei suutnud olla. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles