On märtsi lõpp ja lennuk ripub õhus kusagil São Paulo ja Fortaleza vahel. Tahaksin kangesti midagi põske pista, kuid kuna Brasiilias kehtivad parajasti karmid koroonareeglid, on riigisisestel lendudel peatatud igasugune toitlustamine, et reisijad mitte mingil juhul näomaski eest ära ei võtaks. Ainsad, kes tohivad süüa, on lennukompanii LATAM stjuuardid ja stjuardessid: vaevalt on õhusõiduk ettenähtud kõrguse saavutanud, kui üle kabiini venib ahjukestes kuumutatava lennutoidu tuttav vine ning peagi hakkavad lennusaatjad äraseletatud näol ja tähtsal sammul kandikute ja fooliumiga kaetud toidukarpidega mööda vahekäiku ringi tormama, transportides ninaesist ka lennuki teistes osades viibivatele kolleegidele.
Tellijale
Kulinaarseid märkmeid Ladina-Ameerikast
Kuna istun kohe kardinaprao juures, saan stjuardesside mõnusa ja kiirustamatu söömingu kõigist detailidest osa: maskid võetakse eest, kahvlid keerlevad õhus ning ka juttu jätkub kauemaks. Koriseva kõhuga vaatlejale näib lausa uskumatu, kui palju toitu vapratele lennusaatjatele kolme tunni jooksul sisse mahub. Kui reisijad pardalt lahkuvad, tuleb neil arvatavasti end vanade roomlaste kombel udusulekese abil kergendada, et tagasilennuks ja järgmiseks söömisorgiaks uuesti valmis olla.