Mis sobib Tallinki meelest kokku nii seaprae kui ka šokolaadikoogiga?

reis.postimees.ee
Copy
Gourmet Baltic Queen restoran Tallinki laevas Baltic Queen.
Gourmet Baltic Queen restoran Tallinki laevas Baltic Queen. Foto: Eero Vabamägi

180 erineva veini ja õlle maitsmise tulemusel on Tallink Silja valinud välja oma ametlikud laevaveinid ja -õlled, mida tõstetakse laevafirma alustel esile järgmised kaks aastat.

Laevafirma uueks punaveiniks on Lõuna-Itaaliast pärit Barbanera Campo Pietra Appassimento Organic, mille lõhnas ja maitses öeldakse olevat kirssti, ploomi ja tikritki, sellal kui vegansertifikaadiga valgevein Markus Huber Grüner Veltliner Winemaker’s Selection Organic on pärit Austriast ja sobib kenasti näiteks mereandide ja idamaise toiduga. Täielikult vegan on ka laeva ametlik vahuvein Corvezzo Blanc de Blancs Spumante Organic, mis pärineb Veneto maakonnast Põhja-Itaalias ja väärib maitsmist kala või koorikloomadega.

Soome reisiuudiste portaali Matkaviikko teateil oli laevaõlle kandidaatide seas kesvamärga nii Eestist, Soomest, Rootsist kui ka Itaaliast, mõlemaks laevaõlleks krooniti aga Eesti kohaotsijad. Valitud õlled on ka keskmisest tsipa kangemad: Pühaste pruulikoja Meritäht (5.2 %) on kirjelduste kohaselt aprikoosi- ja pirnihõngune pastöriseerimata hele õlu, Õllenaudi vaatidest voolav tume Baltic Porter (7.2 %) rõõmustavat aga nina ja keelt lagritsa-, kohvi- ja melassiaktsentidega. Lisaks seapraele ja šokolaadikoogile soovitatakse viimatinimetatud õlut maitsta ka koos Gouda juustuga.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Enne pandeemiat müüdi vahuveine Tallinki laevadel umbes 300 000 suurt pudelit ja 360 000 väikest pudelit aastas. Pildil järgnevaks kaheks aastaks väljavalitud šampanja.
Enne pandeemiat müüdi vahuveine Tallinki laevadel umbes 300 000 suurt pudelit ja 360 000 väikest pudelit aastas. Pildil järgnevaks kaheks aastaks väljavalitud šampanja. Foto: Kuvatõmmis Tallinki kodulehelt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles