LOUNGEARVUSTUS Kas Tallinna lennujaama äriklassi ootesaal on 29 eurot väärt või mitte?

reis.postimees.ee
Copy
Uudiseid võib ootesaali kasutaja jälgida suurelt teleekraanilt.
Uudiseid võib ootesaali kasutaja jälgida suurelt teleekraanilt. Foto: Erakogu

Tallinna lennujaama äriklassi ootesaal valiti 2017. aastal ootesaaliliikmelisust pakkuva Priority Passi poolt maailma parimaks. Postimehe reisiveeb uuris, mida seal tänasel päeval pakutakse.

Tasuta pääsevad äriklassi ootesaali Turkish Airlinesi, Finnairi, airBalticu, SWISSi ja LOTi äriklassis reisijad ning – pärast mõningate katset Tallinnas ilma äriklassi ootesaalita hakkama saada – ka Lufthansa kunded, samuti paljude lojaalsus- ja liikmelisusprogrammide kaardiomanikud. SAS jätkab vana poliitikaga ja oma klientide õiguse eest äriklassi ootesaali kasutada eest ei maksa. Seega ei saa tasuta ootesaali ka need, kes SASi lennul ja omaks muidu õigust äriklassi ootesaali siseneda Eurobonuse või mõne partnerprogrammi eliitasemel olemise tõttu. Samas on kõigil võimalik kuni kolm tundi lounges viita 29 eurose tasu eest (2–12-aastastele lastele kehtib 9 eurone soodushind). On see kogemus aga makstud raha väärt?

Alustame meeleolust. Äriklassi ootesaal paikneb lennujaama teisel korrusel, kuhu võib tõusta lisaks trepile ka lifti abil. Sisekujunduses kasutatud toonid on rahustavad, meeleolu  heas mõttes vaikselt elutoalik. Rahvast on siin peaaegu alati pigem vähe kui palju ning toolide või vaba lauakese pärast ei pea kellegagi konkureerima.

Suure peasaali kõrval on olemas ka üks veidi suurema privaatsusega eraldi saalike ning tööruum printeri ja arvutiga.
Suure peasaali kõrval on olemas ka üks veidi suurema privaatsusega eraldi saalike ning tööruum printeri ja arvutiga. Foto: Erakogu
Suureks plussiks on ka terrass, mida selle foto tegemise ajaks ei olnud veel täielikult möbleeritud.
Suureks plussiks on ka terrass, mida selle foto tegemise ajaks ei olnud veel täielikult möbleeritud. Foto: Erakogu
Mitmesuguste suupistete kõrval on lounge klassikaks heeringavõileivad ning salat «kasukas», mis Postimehe reisiveebi külaskäigu päeval oli paraku küll juba otsa lõppenud.
Mitmesuguste suupistete kõrval on lounge klassikaks heeringavõileivad ning salat «kasukas», mis Postimehe reisiveebi külaskäigu päeval oli paraku küll juba otsa lõppenud. Foto: Erakogu
Värsked puuviljad on (kommide ja küpsiste kõrval) alati toredad.
Värsked puuviljad on (kommide ja küpsiste kõrval) alati toredad. Foto: Erakogu
Suurema nälja korral saab endale komplekteerida taldrikutäie salatilauast.
Suurema nälja korral saab endale komplekteerida taldrikutäie salatilauast. Foto: Erakogu
Foto: Saadaval on ka mõned kangemad jahutatud napsud...
...ning uhkelt ootavad huvilisi ka punaveinid ja konjakipudel.
...ning uhkelt ootavad huvilisi ka punaveinid ja konjakipudel. Foto: Erakogu
Ootesaalil on olemas ka dušinurk ning tualetid meestele, naistele ja invaliididele. Tõsi, tualetid esindavad ehk veidike möödunud ajastu vaimu: näiteks privaatsusega kabiinid ei liialda.
Ootesaalil on olemas ka dušinurk ning tualetid meestele, naistele ja invaliididele. Tõsi, tualetid esindavad ehk veidike möödunud ajastu vaimu: näiteks privaatsusega kabiinid ei liialda. Foto: Erakogu
Väga positiivne on lai valik ajakirjandust nii Eesti kui ka välismaa keeltes.
Väga positiivne on lai valik ajakirjandust nii Eesti kui ka välismaa keeltes. Foto: Erakogu

Kokkuvõte: Tallinna äriklassi lounge on mugav ja (pikema viibimisaja korral) ehk lausa raha säästa aitav viis lennu ootamiseks ka sissepääsupileti ostnule. Tunnustustväärt on keskendumine eestipärastele suupistetele, kuid tuleb mainida, et ka sooja söögi pakkumine on äriklassi ootesaalis siiski heaks tavaks ning Tallinna lennujaamal oleks siin võimalik veidike areneda. Erilise kiituse saab aga lounge toimekas ja alati sõbralik personal ning muidugi on Euroopa lennujaamades tavalise ülekoormatuse kõrval lausa haruldane see, et siin on pea alati ruumi.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles