SINNA JA TAGASI Appi, röövitakse!

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Sellisest tekstist piletil ei loe lihtsasti välja, et tillukese kohvriga saabudes ootab ees 50 eurone trahv.
 
Sellisest tekstist piletil ei loe lihtsasti välja, et tillukese kohvriga saabudes ootab ees 50 eurone trahv.  Foto: Kuvatõmmis/Eurowingsi Pilet

Ostsin odavlennuliini Eurowings pileti Hamburgist Sardiiniasse. Küll oli odav: 29,90 eurot. Tõsi, Hamburgi saamine läks maksma viis, ei, isegi seitse korda enam – kui arvestada pealesunnitud majutust hotellis Cockpit, kust kõik olid südaöist rändurit ootamata koju läinud, jättes uksekaardi, nagu lõpuks selgus, lihtsalt mingisse urni. Kuid ootamatud väljaminekud jätkusid hommikul lennujaamas.

Eurowingsi pilet oli saksa keeles teavitanud, et võimalik on pardale võtta väike isiklik ese ja kuni kaheksakilone käsipagas, ning kui suur pagas ära ei mahu, pannakse see tasuta lastiruumi. Nii ilusti nad lubasidki: tasuta! Reisija silmad libisesid üle sulgudes märkusest «nur in SMART/BIZ class:2x» ning ega märgateski poleks osanud teha vajalikke järeldusi. Küll pärisin hommikul check-in’is eraldi üle, et kas mu käsipagas ikka pardale sobib. «Ojaa!» vastas Eurowingsi neiu julgustavalt ja pani mind istuma veel varuväljapääsu ritta. Olin liigutatud.

Väravas käskis blond noormees aga karmis toonis kõrvale astuda ja trahvis 50 euroga õlakoti ja viiekilose pisikohvriga saabumise pärast. «Ise broneerisite BASIC-klassi pileti,» põlastas ta. Tema toon oli vastuvaidlemist välistav; valida sai vaid sularaha ja kaardi vahel. FFP2-maski needusi pobisedes lendasin pooleldi pisarais Sardiiniasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles