Viru hotell saab peagi pool sajandit vanaks

reis.postimees.ee
Copy
Foto: Kuvatõmmis Viru hotelli kodulehelt

5. mail 1972 avatud hotell «Viru» tähistab oma sünnipäeva muuseumituuride, turismikonverentsi ja endistele ja praegustele töötajatele mõeldud peoga.

Eesti tuntuima hotelli poole sajandi vanuseks saamine toob kaasa mitmeid temaatilisi eripakkumisi, näiteks pakutakse hotelli baarides juubelipudelitesse villituna Jaanihanso 2017. aastakäigu õunavahuveini ja poolkuiva siidrit kuni sümboolse juubelihinnaga (50 eurot öö kohta kaheses toas) majutuseni, mida saadaval piiratud arvul. Hotelli KGB muuseumis on aga pop-up näitused osaliselt tänaseks unustusehõlma vajunud tähtpäevadest, mida tähistati Eestis viie aastakümne eest ning 6. ja 7. mail kell 14.30 saab muuseumituuridele ka eesti keeles! Veebilehelt viru.ee pileti ostnutele pakutakse samadel päevadel  -50% restoranis Merineitsis hommikusööki, Viru kohviku juubeliaasta kohvi ja kooki ning mõningaid teisi teenuseid. 

Viru hotell 1977. aastal
Viru hotell 1977. aastal Foto: Tallinfilm/Rahvusarhiivi Filmiarhiiv

5. mail leiab hotelli konverentsikeskuses aset «sünnipäevanädala kroonijuveeliks» tituleeritud kutsetega Viru turismikonverents 2022, kus käsitletakse Eesti turismistrateegia mõju hotelliärile, Tallinna ja Helsingi turismialaseid koostöövõimalusi ja turismiala tulevikuperspektiive. Samal õhtul kütavad ööklubis Amigo õhu kuumaks  aga ansambel  Regatt ja traditsiooniline Viru kõigi aegade töötajate pidu, kuhu õhtu teises pooles saab ligi ka linnarahvas.

Hea teada, et «Viru» kõige staažikam töötaja on Tallinna esimeses kõrghoones ametis olnud kaks kuud kauem kui hotell avatud on olnud. «Jah, meil on 1 kokk, kellel täitus märtsis 50. aastat töötamist Viru hotellis,» kinnitab hotelli turundusjuht Aire Malvik. «Ta on aga väga tagasihoidlik ning ei soovi meedia tähelepanu.» 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles