ÜLEVAADE ⟩ Need Euroopa riigid on kaotanud kõik reisipiirangud

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Arvestatav hulk Euroopa riike on aprilli lõpu seisuga kaotanud kõik Covid-19 sisenemispiirangud, nagu eelnev registreerimine, vaktsineerimis- või läbipõdemistõendi nõue või negatiivne test, kirjutab Trip.ee.

Ülevaade sisenemispiirangutest loobunud riikidest:

Eesti

ELi ja Schengeni riikide kodanikud saavad Eestisse siseneda piiranguteta. 

Horvaatia

Alates 9. aprillist saavad ELi ja Schengeni riikide kodanikud Horvaatiasse siseneda piirangutevabalt sõltumata vaktsineerimise staatusest. Samuti pole enam vajalik eelnev registreerimine.

Iirimaa

Alates 6. märtsist 2022 pole Euroopa Liidust Iirimaale reisides vaja esitada ühtegi Covid-19 dokumenti. Samuti pole vaja enam täita elektroonilist registreerimisvormi (passenger locator form).

Iirimaal pole enam maskikandmise kohustust ühistranspordis, taksodes, kauplustes ja teistes siseruumides. Maskid on jätkuvalt kohustuslikud tervishoiuasutustes.

Island

Alates 25. veebruarist kaotati Islandil kõik koroonapiirangud, k.a. registreerimisnõue.

Ungari

Alates 7. märtsist 2022 kaotas Ungari kõik sisenemispiirangud, s.t. pole vaja vaktsineerimis- või läbipõdemistõendit ega negatiivset testi.

Kreeka

Kreeka kaotab alates 2. maist 2022 kõik sisenemisnõuded, sõltumata vaktsineerimise staatusest pole enam vaja eelnevalt registreerida, esitada vaktsineerimistõendit või tõendit Covid-19 hiljutise läbipõdemise kohta või negatiivset testi (PCR/72 h, kiirtest 24 h). Esialgselt kehtib selline kord kuni 31. augustini 2022.

Leedu

Alates 15. veebruarist 2022 toimub reisimine Leetu sõltumata vaktsineerimise staatusest samamoodi, nagu enne pandeemiat.

Läti

Läti kaotas piirangud EL riikidest saabujatele alates 1. aprillist.

Madeira

Kõik sisenemisnõuded on kaotatud ka Portugali autonoomses piirkonnas Madeiral, kuid mitte kõikjal Portugalis.

Moldova

Alates 16.03.2022 tühistas Moldova sisenemisel kõik reisipiirangud, enam ei nõuta sertifikaadi (vaktsineerimis- läbipõdemis- või testimistõend) olemasolu.

Montenegro

Sisenemine on täiendavate nõueteta sõltumata vaktsineerimise staatusest.

Põhja-Makedoonia

Alates 19. aprillist kaotas Põhja-Makedoonia kõik sisenemisnõuded.

Norra

Norra kaotas sisenemispiirangud 12. veebruaril 2022. Kuigi piiranguid pole, ei soovitata vaktsineerimata inimestel reisida Svalbardi, kuna tervishoiuteenused Svalbardis (Teravmägedel) on piiratud.

Poola

Alates 28. märtsist kaotati Poolas kõik sisenemispiirangud.

Rootsi

Alates 9. veebruarist kaotas Rootsi kõik sisenemispiirangud EL kodanikele ja alates 1. aprillist ka kolmandate riikide kodanikele.

Rumeenia

Alates 9. märtsist saavad kõik Rumeeniasse siseneda ilma registreerimise ja täiendavate nõueteta. Kaotati ka maskikandmise kohustus.

Slovakkia

EL kodanikele on kõik sisenemisnõuded Slovakkiasse kaotatud alates 6. aprillist.

Sloveenia

Sloveenia kaotas reisipiirangud 19. veebruaril 2022.

Šveits

Koroonapiirangud kaotati alates 17. veebruarist.

Taani

Taanis on kaotatud kõik koroonapiirangud, seda ka siseriiklikult. Erandiks on Gröönimaa, kuhu reisides tuleb esitada vaktsineerimistõend või tõend Covid-19 läbipõdemise kohta viimasel 12 nädalal.

Tšehhi Vabariik

Tšehhi kaotas kõik sisenemisnõuded 9. aprillil 2022.

Ühendkuningriik

Alates 18. märtsist puuduvad kõik reisipiirangud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles