Taisse saab alates maist ühegi testita

reis.postimees.ee
Copy
Wat Phra Si Sanphet on Tai iidse pealinna üks pühamaid templeid.
Wat Phra Si Sanphet on Tai iidse pealinna üks pühamaid templeid. Foto: Chaiyathat / Wikimedia Commons

Tai loobub oma Test&Go süsteemist ning laseb nüüd riiki lihtsamalt sisse kõik soovijad. Vanamoodi vaba reisimine kehtib vaktsineerituile ning siiski peab oma andmed reisi eel laadima Thailand Pass süsteemi. 

Neil, kes on vaktsineeritud, on 1. maist elu eriti lihtne: teha pole vaja suurt midagi peale oma andmete Thailand Pass süsteemi üleslaadimise reisi eel. Reisijaid innustatakse siiski saabumise järel tegema kiirteste ja positiivseid tulemusi ka ametnikega jagama. Olemas peab olema ka vähemalt 10 000-dollarilise kattega koroonakindlustus.

Vaktsineerimata reisijad peavad enne lendu tegema PCR-testi (mitte rohkem kui 72 tundi enne reisi) ning nemad jäävad paraku ka karantiini neljaks või viieks päevaks, mille lõpetab uus PCR-test. 

Bangkok Posti artiklis tsiteeritud dr. Taweesilp Visanuyothin Tai Covid-19 situatsiooniadministratsiooni keskusest (CCSA) lausus, et piiril testimisest loobuti, kuna keskmiselt olid riiki saabuvad välismaalased koroonapositiivsed väga harva: 0,46 protsendil juhtudest.

Tais on ka siseriiklikult 1. maist oodata koroonareeglite leevenemist: kontrollimeetmed kaovad 20 provintsis, kus need seni jõus olid. 

Muudatus ei ole veel ametlik seni, kuni ta pole ilmunud väljaandes Royal Gazette.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Uued reeglid alates 1. maist.
Uued reeglid alates 1. maist. Foto: Kuvatõmmis Thailand Pass kodulehelt
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles