USKUMATU ⟩ Uuringu kohaselt on Tallinn kümne parima city-break metropoli seas

reis.postimees.ee
Copy
Palma de Mallorca oli uuringu kohaselt kohaselt parim sihtkoht Euroopas.
Palma de Mallorca oli uuringu kohaselt kohaselt parim sihtkoht Euroopas. Foto: Arno Ho / Wikimedia Commons

Väidetavalt on Tallinnas iga saja tuhande elaniku kohta 173,3 võimalust midagi huvitavat ette võtta.

Pagasi lühiajalisele hoiustamisele spetsialiseerunud ettevõte Bounce on tegelenud ka teadusega ning koostanud edetabeli Euroopa linnadest, mis sobivad kõige paremini lühikeseks linnapuhkuseks. Kasutatud mõõdikute hulka kuuluvad näiteks saja tuhande elaniku kohta kokku loetud aktiviteetide, parkide, restoranide ning baaride ja klubide arv ja ka keskmine õhutemperatuur. Lisaks võeti arvesse seda, kui palju kusagil vihma kallab. 

Vihma osas (702 mm aastas) tuli kokkuvõttes kümnendaks jäänud Tallinn austusväärsele kuuendale kohale: meist veelgi vesisemaks osutusid (siin ja edaspidi TOP 10sse pääsenuist) Firenze (935 mm), Amsterdam (844 mm), Krakow (835 mm), Veneetsia (1081 mm) ja Edinburgh (868 mm). Tõsi, ilmselt ei olnud suur vihmasus see asjaolu, mis edetabelis edasi viis.

Parke ja teisi looduse väljundeid oli Tallinnas saja tuhande elaniku kohta keskmiselt 6,6, millega jäime viiendaks: vähem rohelust edetabeli kümnesse jõudnute seas võis meist leida üksnes Sevillas (5,1), Valencias (6,1), Firenzes (5,6) ja Amsterdamis (5,1).

Restoranide arvult (240,8) jäi Tallinn üheksandaks, halvemini skooris vaid Krakow (237,9),  baare ja ööklubisid oli Tallinnas (16,4 saja tuhande elaniku kohta) vähem aga kahes linnas: Valencias (9) ja Firenzes (14,1).

See-eest kategoorias, kus mõõdeti asju, mida saja tuhande elaniku kohta linnas teha, oli Tallinn üheksas (tulemuseks 173,3). Veel igavam oli edetabelikümnes üksnes Valencia (126,5).

Foto: Kuvatõmmis Bounce kodulehelt

Kes olid aga üldarvestuses kõige võidukamad? Esikohale (üldskooriga 9,49) jõudis tilluke Palma de Mallorca, mida kiideti keskaegse linnasüdame, suurepärase ilma ja kuldsete rannaliivadega konkureerivate baari- ja restoranimüriaadi poolest. Teine koht läks samuti Hispaaniasse: 9,09 punkti kogus kokku šarmantsete tänavatega Sevilla ning ka pronksi sai Hispaania linn Valencia (8,13), mida kiideti  päiksepaiste ja põneva ööelu tõttu.

Helsingi oli TOP 50 edetabelis 43. kohal, Istanbul 48. kohal ning kõige-kõige kehvemini skoorisid Glasgow ja Zürich. Õnneks on erinevaid edetabeleid ja tiitleid laias maailmas vähemasti sama palju kui linnu, mis neile kandideerida võiks. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Linnad, mis ei pääsenud võidukasse esikümnesse.
Linnad, mis ei pääsenud võidukasse esikümnesse. Foto: Kuvatõmmis Bounce kodulehelt
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles