JULGESTUSKONTROLL ⟩ Uskumatud asjad, mida Tallinnas lennureisile viia on üritatud

reis.postimees.ee
Copy
Kui enam kui kuuesentimeetrine nuga turvakontrollis avastatakse, jääb lend ära noal ja halvemal juhul ka noa omanikul.
Kui enam kui kuuesentimeetrine nuga turvakontrollis avastatakse, jääb lend ära noal ja halvemal juhul ka noa omanikul. Foto: Remo Tõnismäe

Nädala eest lõi maailma ajakirjanduses laineid ameeriklane, kes plaanis Bostonis lennukisse jalutada kepi sisse peidetud mõõgaga. Jänki väitis, et tal polnud ettekujutustki, et kepp sellist ohtlikku aaret varjab. Selgub, et üht-teist pöörast on üritatud lennukitesse šmugeldada aga ka koduses Eestis.

Postimehe reisiveeb uuris, mis on kõige hämmastavamad esemed, mis on aegade jooksul konfiskeeritud Tallinna lennujaama julgestuskontrollis. G4S kommunikatsioonijuht Maxim Tuul tõi esile neli eset: püksirihma pandla sisse peidetud nuga, jalanõu sees olev vaibanuga (mille kohta omanik väitis, et ei tea sellest midagi, sest ta oli ostnud kasutatud jalanõud) ning ka erinevad fooliumisse mähitud vedelikud. Viimase meetodi puhul oli lennureisija arvanud, et sellisel juhul ei ole vedelikud läbivalgustusekraanil enam nähtavad. Ühel puhul oli tegemist ka mobiiltelefoniga, mille reisija oli peitnud aerosoolipudeli sisse.  Miks ometi taolist meetodit kasutati? Maxim Tuul vastab, et deporteeritav kinnipeetav tuli vanglast, aga telefon avastati lennujaamas. Jääb selgusetuks, kas vangilt võeti telefon ära või õnnestus tal sellega oma kodumaale sõita. 

Tallinna lennujaama kommunikatsioonispetsialist Jane Kallaste paneb reisijaile südamele, et nad mõtleks hoolega läbi, mida käsipagasisse või äraantavatesse pagasiüksustesse paigutavad: «Õhusõiduki salongi on keelatud võtta esemeid, mis võivad ohustada õhusõidukit, reisijaid või meeskonnaliikmeid. Pagas ei tohi sisaldada kergesti süttivaid, tuleohtlikke, plahvatusohtlikke, söövitavaid, mürgiseid ega muul viisil ohtlikke aineid või esemeid.»

Täpsema loetelu asjadest, mida lennukisse võtta ei tohi, leiab Tallinna lennujaama kodulehelt. Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles