SASi piletiga võib sattuda hoopis airBalticu lennukisse

reis.postimees.ee
Copy
airBalticu Airbus 220 sisemus.
airBalticu Airbus 220 sisemus. Foto: Kārlis Dambrāns / Wikimedia Commons
  • Koodijagamise lepe on lisaks jõus Tampere ja Skandinaavia vahelistel liinidel

Läti lennukompanii on tõtanud appi SASile, kellel on puudus lendavast personalist ning taevarannal terendamas võimalik streik palgavähendamise pärast pahaste pilootidega.

Kahe lennufirma koostöö kujutab endast sisuliselt samalaadset asjakorraldust, nagu see on juba mõnda aega olnud jõus SASi ja Eesti ettevõtte X-fly vahel: SAS turundab lende enda omana, kuid tegelikku teenust osutab Baltikumi lennufirma.

Veebilehe Simpleflying andmeil hakkas SASi ja airBalticu koostöö pihta 27. märtsil ning üks airBalticu üsna uutest Airbus 220 lennukitest on paigutatud Stockholmi, teine aga Kopenhaagenisse. SASi lennunumbrite all on hallatud näiteks lende Krakówisse, Edinburghi, Mallorcale, Alicantesse, Brüsselisse ja Amsterdami. 

Kuigi ka lennupersonal on airBalticu oma, peaks toode muidu sarnanema SASi pakutavale.
Kuigi ka lennupersonal on airBalticu oma, peaks toode muidu sarnanema SASi pakutavale. Foto: Kuvatõmmis Google

airBalticu pressiosakond ei soovinud Postimehe reisiveebile selgitusi jagada ja suunas kommentaaride hankimiseks SASi poole, kust ei õnnestunud vastuseid loo avaldamise ajaks saada. 

Nagu kirjutab Soome veebiväljaanne Matkaviikko, on SASil ja airBalticul veidi teistlaadne koostöö ka Tamperest Oslosse ja Kopenhaagenisse viivatel liinidel: seal on airBalticu hallataval lennul mõlema firma lennunumber. Tampere oma väikseks sõlmlennujaamaks muutnud airBaltic lendab Soome kuulsaimast ülikoolilinnast lisaks veel Frankfurti, Münchenisse, Malagasse ja Rhodosele.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles