/nginx/o/2022/04/09/14474288t1h6d23.jpg)
«Ah, ma armastan nii väga krevette,» võib inimene seltskondlikult ohata. Ta võib väga armastada ka cherimoya’sid, siiakala ja grillkana. Mingit monogaamsust pole nõutud ning armastuse objektidele lõpeb asi seda liiki kire puhul alati ühtemoodi: neid ootab ees ärasöömine.
Eksootilised toidud, mida eelistatakse suhu pista ühes või teises ilmanurgas, on ajalooliselt alati olnud osaks reisijuttudest, mis krehvtisemad kui Worcestershire’i kaste.
Teatud maades süüakse asju, mille allaneelamine tundub meile ühel või teisel põhjusel vale: Koreas koeri, Sardiinias kärbsevakladest kubisevat juustu casu marzu’t. Ma ei ole Peruus kunagi tellinud seal väga armastatud meriseapraadi, sest olen alati kahtlustanud, et väike armas elukas menüü sirvimise ajal pahaaimamatult kusagil puuris heintes krabistab. Samal põhjusel olen omal ajal vältinud ka Hiina mereannirestorane, millest mõnes – oh õudust – tuleb praeks minev kala või krabi basseinist ise välja valida. Kuid kas parem on osta juba väljapüütud haikala? Just seda ma Islandil paraku tegin.